Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

56.000 de firme, amanate la plata obligatiilor fiscale neachitate

ro

02 Jul, 2009 05:16 1191 Marime text
coada.jpgGuvernul a adoptat, recent, o ordonanţă de urgenţă referitoare la amânarea la plată, cu şase luni, a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, cu condiţia ca firmele să-şi achite de acum înainte obligaţiile la stat, relatează Agerpres.

De acest act normative beneficiază peste 50.000 de firme cărăra li se va amâna la plată, cu şase luni, obligaţiile fiscale neachitate la termen, ca urmare a efectelor crizei, deşi numărul celor care se află în dificultate este mult mai mare, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

În privinţa numărului exact de firme care vor beneficia de această măsură, adoptată marţi de Guvern, premierul Emil Boc a lansat cifra de 56.000, iar ministrul Pogea a vorbit de 52.000 de unităţi.
Facilitatea pe care o au aceste firme constă în aceea că nu sunt executate silit pentru că au datorii la bugetul de stat pe perioadă de criză, dar, pentru a putea beneficia de această prevedere legală, trebuie ca 'restul obligaţiilor lunare să şi le achite'.
Pentru a li se aproba cererea de amânare a plăţii obligaţiilor fiscale, firmele nu trebuie să fi înregistrat obligaţii fiscale restante la 30 septembrie 2008, să-şi fi depus toate declaraţiile fiscale, să nu aibă fapte înscrise în cazierul fiscal şi să nu se afle în procedura insolvenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii