Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 de cadavre si coada avionului Air France, recuperate din Atlantic

ro

09 Jun, 2009 14:45 1799 Marime text
avion_air_france.jpgPotrivit Cotidianul, forţa internaţională desfăşurată în Atlantic şi-a continuat luni operaţiunile de căutare şi a recuperat stabilizatorul vertical al avionului Airbus al Air France care s-a scufundat în ocean, precum şi 24 de cadavre.Potrivit bilanţului precedent, 16 cadavre fuseseră recuperate, relatează AFP, citată de NewsIn. În a opta zi de căutări, forţele braziliene şi franceze, care au descoperit deja sute de obiecte şi „zeci de componente structurale" ale avionului, au început să strângă piesele importante din această zonă, situată la 1.150 de kilometri distanţă de coasta Braziliei. „Năvigăm pe o mare de resturi", a declarat un membru al echipajului fregatei Constituiçao pentru cotidianul O Globo. Mai multe fotolii, măşti de oxigen şi obiecte personale, precum un rucsac, au fost strânse deja.

Purtătorul de cuvânt al aviaţiei, locotenent-colonelul Henry Munhoz, le-a prezentat jurnaliştilor fotografii cu o barcă pneumatică a marinei braziliene care se pregătea să remorcheze stabilizatorul vertical, una dintre bucăţile importante din fuselajul avionului, vopsit în culorile Air France.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 11 Jun, 2009 06:40 Ce-ar fi ca personele sa poata catapulta si sa aiba fiecare scaun o parasuta la dispozitie in caz de nevoie.., ar fi chiar asa o investitie mare ori nu se poate fabrica inca avioane cu acest sistem? nu cred ca este inposibil daca ne gandim pana unde am ajuns cu tehnologia in 2009 multumesc