Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 blocuri din 18 Nu se mai fac extrageri pentru locuinţele ieftine

ro

29 Sep, 2011 01:00 3941 Marime text
cap_2.jpgPână pe 9 septembrie a.c. au fost finalizate 11 din cele 18 blocuri ale cartierului pentru tineri: BN3, BN4, BN5, BN6, BN7, BN8, BN9, BN12, BN13, BN14 şi BN15

Pe site-ul Primăriei s-au publicat informaţii suplimentare despre ansamblul de locuinţe ieftine pentru tineri din Baba Novac.

Aşa că aflăm că nu se mai fac extrageri pentru apartamentele rămase în Baba Novac ci, „cei care au depus cerere (dosar) după data de 1 iulie a.c. pot primi repartiţie, după validarea acestora de către Comisie". O altă modificare de la prevederile iniţiale este cea dispusă prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 223/24.08.201. La acea dată s-a aprobat extinderea vârstei maxime de participare la acest program de la 35 de ani la 45 de ani. În consecinţă, pot depune solicitări (cereri) de cumpărare a locuinţelor toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 si 45 de ani, dacă îndeplinesc şi celelalte condiţiile ale programului.

locuinte_ieftine_-_locuinte_ieftine.jpg

Pagina de Internet a municipalităţii mai spune că solicitanţii pot schimba opţiunea din cerere, respectiv din apartament în garsonieră şi invers, în măsura în care există locuinţe disponibile/libere la acelaşi antreprenor cu care a încheiat antecontractul de vânzare-cumpărare. Până pe 9 septembrie a.c. au fost finalizate 11 din cele 18 blocuri ale cartierului pentru tineri: BN3, BN4, BN5, BN6, BN7, BN8, BN9, BN12, BN13, BN14 şi BN15, celelalte blocuri fiind în diverse stadii de execuţie, între 40% şi 90%. „Titularii de repartiţie care au primit invitaţie pentru contractarea unei locuinţe dar nu s-au prezentat în termenul comunicat sau nu au putut contracta o locuinţa din diverse motive, pot încheia, în orice moment al programului, antecontract de vânzare-cumpărare pentru o locuinţa din cele rămase disponibile, cu oricare dintre antreprenorii care construiesc locuinţe în ansamblul Baba Novac, cu obligaţia respectării condiţiilor programului până la încheierea contractului de vânzare-cumpărare, cu excepţia vârstei. Beneficiarii care au reziliat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru o locuinţă din ansamblul Baba Novac dar doresc, până la finalizarea programului, să cumpere o locuinţă în ansamblul Baba Novac dintre cele ramase disponibile, acestea pot să încheie un nou antecontract, cu oricare dintre antreprenorii selectaţi de către Primărie, cu obligaţia respectării condiţiilor programului până la încheierea contractului de vânzare-cumpărare, cu excepţia vârstei", se arată pe www.primaria-constanta.ro.

În proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri sunt implicate următoarele societăţi: ABC Val SRL, ARGOS SA, Consulting & Construction Investments SRL, COMCM SA, Eucass SRL şi Shapir Structures SRL.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii