Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Marco Polo şi Clubul Megalos prinse la furat de apă

ro

21 Jul, 2011 21:10 1214 Marime text

Restaurantul Marco Polo şi Clubul Megalos prinse la furat de apă

În cursul acestei zile, echipele Corpului de Control din cadrul SC RAJA SA Constanţa au mai depistat doi consumatori frauduloşi. În prima parte a zilei, pe strada Aprodu Purice, a fost descoperit un branşament ilegal ce alimenta Clubul Megalos. Instalaţia improvizată din pexal avea legătura făcută direct la conducta principală de alimentare cu apă, ce trece pe stradă. Imediat după ce s-a constatat furtul de apă, angajaţii societăţii noastre au desfiinţat branşamentul ilegal. Societatea Atinimul SRL s-a ales cu un proces verbal de constatare în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni pentru o cantitate de apă şi canal, conform normativelor, de aproape 4.000 metri cubi. Totodată, pentru furtul de apă, societatea a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. Mai mult, pentru că în conformitate cu Codul Penal, art.208 - 209, acţiunea de furt calificat se pedepseste cu închisoarea, SC RAJA SA va depune împotriva reprezentanţilor societăţii plângeri penale pentru furt de apă.
În partea a doua a zilei, echipele Corpului de Control au depistat şi restaurantul Marco Polo în aceeaşi situaţia. La această locaţie au fost descoperite două branşamente clandestine. Una din instalaţiile ilegale alimenta barul localului, iar cealaltă un robinet din curtea interioară a restaurantului. Ambele branşamente au fost imediat desfiinţate de către lucrătorii societăţii. La faţa locului s-a întocmit un proces verbal de constatare pentru un consum în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni de 7.033 metri cubi apă potabilă şi canal pentru abonatul SC Crinstar SRL, societate ce deţine restaurantul Marco Polo. În plus, ca şi în cazul clubului Megalos, pentru furt de apă, reprezentanţii societăţii Crinstar SRL se vor alege cu plângeri penale.
Avertizăm încă o dată pe această cale toţi abonaţii indiferent de statutul juridic - gospodării individuale sau agenţi economici şi indiferent de locaţie - municipiul Constanţa sau judeţ, că trebuie să înţeleagă necesitatea respectării legalităţii în cazul alimentării cu apă potabilă şi canalizare, în caz contrar riscând plata în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare, dar şi plângeri penale pentru furtul de apă.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii