Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetatenilor fara adapost din Eforie le-au fost oferite locuinte noi

ro

16 Jul, 2014 17:14 1287 Marime text
In urma numeroaselor sesizari ale cetatenilor si a constatarilor de la fata locului, Primaria Orasului Eforie a luat astazi masura de a muta persoanele din adapostul provizoriu situat intr-un spatiu apartinand autoritatii locale. Astfel 8 familii formate din 13 adulti si 18 copii au fost mutate in 8 containere modulare tip locuinta, achizitionate de administratia publica locala, precum si 2 containere modulare avand 4 grupuri sanitare. Acestea fiind spatii de locuit provizorii pentru situatii de urgenta, urmand ca cei care doresc si indeplinesc conditiile legale sa depuna dosare pentru acordarea unei locuinte din fondul locativ disponibil al orasului Eforie.
Decizia a fost luata din cauza faptului ca locuintele provizorii nu mai indeplineau conditiile igienico-sanitare necesare unui spatiu de locuit, dar si din cauza sesizarilor repetate ale cetatenilor din zona. Marea majoritate a persoanelor evacuate nu au loc de munca, iar copiii nu frecventeaza cursurile scolare.
Mutarea cetatenilor fara adapost a decurs fara incidente, iar noile conditii oferite de primarie sunt superioare celor in care locuiau anterior aceste persoane.
 
Reamintim faptul ca in perioada 2007-2013 au existat foarte multe reclamatii adresate Primariei Eforie, prin care cetateni ai orasului Eforie si turisti au sesizat acte ilegale si antisociale ale grupurilor de cetateni stabiliti ilegal in zona, Primaria Eforie primind, de asemenea, somatii de la Garda de Mediu privind deseurile depozitate ilegal, de catre acelasi grup de cetateni din zona.
 
 PRIMARIA ORASULUI EFORIE
RESPONSABIL PRESA LUCIA BURHOCH
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii