Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PSD Mangalia

ro

06 Nov, 2015 19:00 1997 Marime text
*Primarul Radu Cristian fuge din sedinta Consiliului Local*


In cadrul sedintei  ordinare a Consiliului Local Mangalia din data de 06.11.2015, primarul Radu Cristian, pus in situatia de a raspunde de stadiul executarii lucrarilor la patru proiecte europene, a parasit sala de sedinte si a promis ca nu va mai participa la nicio sedinta a Consiliului Local Mangalia, in viitor. Incompetenta si proasta gestionare a implementarii proiectelor sus-mentionate de catre aparatul executiv ne-au adus in situatia nefinalizarii proiectelor pana la data limita de 31.12.2015 si, implicit,  la pierderea sumelor alocate din fondurile europene. Aceasta situatie implica necesitatea finalizarii acestor proiecte cu bani de la bugetul local, bani ce urmeaza a fi contractati printr-un imprumut de 40 milioane lei. Finalizarea proiectelor europene dupa data de 31.12.2015 din acest imprumut va aduce Primaria Mangalia in incapacitate de plata, implicit in stare de faliment. Consilierii PSD Mangalia nu vor sa fie partasi la falimentul orasului, provocat de incompetenta primarului Radu Cristian, si nu au votat pentru contractarea acestui imprumut.

Atragem atentia primarului Municipiului Mangalia cu privire la situatia grava expusa de catre cetateni ai orasului prezenti la sedinta, prin care acuzau primarul si secretara Municipiului Mangalia de neemiterea unor acte administrative, pentru solicitari depuse de peste 8 luni de zile. Dorim sa informam cetatenii orasului ca vina pentru neinitierea proiectelor de hotarare este exclusiv a primarului Municipiului Mangalia si a aparatului sau executiv.

Solicitam public primarului Municipiului Mangalia sa renunte la abuzurile facute de administratia locala, prin care cetatenii oarasului sunt impiedicati sa genereze investitii, refuzand eliberarea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire conform legii.

Solicitam primarului sa finalizeze dosarele de retrocedari conform Legii 10/2001,  putand astfel sa aprobam repartizarea de loturi pentru construirea de case tinerilor ce au depuse cereri in conformitate cu Legea 15/2003.  Din terenurile ramase in urma retrocedarilor trebuie identificate loturi de casa in zone in care exista infrastuctura si utilitati.

Am respins in sedinta Consiliului Local un proiect de hotarare prin care se propunea construirea unui pavilion pentru pensionari, in suprafata de aproximativ 150 m2, la un pret de 930.000 lei, adica la aproximativ 1.300 EURO/m2. Consideram ca este o cheltuire iresponsabila a banului public, deoarece cu o astfel de suma se putea reabilita o parte a strazilor din cartierul Colonisti. Nu intelegem cum domnul primar nu a gasit banii necesari reabilitarii locurilor de joaca pentru copii, care sunt in paragina, a pavilioanelor de pensionari existente sau a bazelor sportive, care sunt abandonate.

Pe aceasta cale, asiguram cetatenii orasului  Mangalia ca le vom reprezenta interesele in cadrul Consiliului Local si ca vom sanctiona prin vot negativ orice proiect de hotarare ce nu vine in sprijinul acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii