Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa punct de vedere personal Mihai Tararache

ro

04 Dec, 2015 16:32 1430 Marime text
MihaiTararache (deputat PNL): Este important să facem diferenţa între migranţii care fug de război şi migranţii economici.
 
Deputatul PNL MihaiTararache, membru al Comisieipentruafacerieuropene din Camera Deputaţilor, a participat la Conferinţa COSAC desfăşurată în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie a.c.Delegaţiadeputaţilordin Comisiapentruafacerieuropene, din care au mai făcut parteAna Birchall, presedintele comisiei, şi Dorin Petrea, a susţinut încadrulConferinţeipunctul de vedere al statului roman prin care se respingeinstituireaunormecanismepermanenteîncrizamigranţilor, arătândcă o astfel de abordare nu reprezintăsoluţiapetermenmediuşi lung.
“Este nevoie de o regândire a PoliticiicomuneprivindAzilul la nivelulUniuniiEuropene.AşdorisăevidenţiezexemplulRomâniei, care contribuiesemnificativ la activităţileBiroului European de SprijinpentruAzil, pentru a identificasoluţiicomune, realeşipetermen lung la actualacriză a migranţilor.

Înacest context, cred căeste important să se facădiferenţiereaîntremigranţii care fug de războişiacteteroristeşimigranţiieconomici, a declaratdeputatul liberal Mihai Tararache în cadrul dezbaterilor.

În plus, deputatulTararache a subliniatcă, dincolo de solidaritateaRomâniei, care nu poate fi pusă sub semnulîndoieliiniciun moment, trebuiesăanalizăm permanent resurseledisponibileînainte de oricedecizie cu implicaţiimajore.

“Pentru România este foarte important să manifeste solidaritate în cadrul Uniunii Europene, chiar dacă ne aflăm într-o zonă care până acum a fost protejată de valul imigraţionist, însă consider că trebuie să avem în vedere abordarea corespunzătoare a posibilităţilorşiimplicaţiilorexistenteînconformitate cu nivelulresurselor de care dispunem”, a încheiatMihaiTararache.

Cea de a 54-a conferință COSAC (Conferința Organismelor Specializate în Afaceri Europene) s-a desfășurat la Luxemburg, în perioada 29 noiembrie — 1 decembrie.

Pe ordinea de zi a reuniunii COSAC s-au aflat subiecte legate de Agenda europeană privind migrația — politica de azil comună și politica de migrație legală, lupta împotriva migrației ilegale și securizarea granițelor externe ale Europei, o strategie digitală pentru piața unică europeană, precum și politica de extindere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii