Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Există soluții pentru a diminua actualele efecte ale viscolului și zăpezii

ro

28 Jan, 2014 17:39 1384 Marime text
Ultimele evoluții ale condițiilor meteorologice ne dovedesc necesitatea unor măsuri pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale. În județe precum Brăila, Ialomița, Tulcea și Buzău ar trebui întâmpinat acest fenomen extrem prin intermediul unor perdele forestiere.
În acest sens, ministrul liberal Lucia Varga a militat pentru ca acest proiect să se realizeze. Astfel, la sfârșitul lunii decembrie 2013 a fost semnată Ordonanţa de urgenţă privind aprobarea Programului naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale.
Partidul Național Liberal a susținut proiectul de reîmpădurire și a anunțat că în acest an  va exista o finanțare de 30 de milioane de lei a unui proiect pilot de realizare a 870 kilometri de perdele forestiere pe marginea drumurilor naţionale.
Încurajăm posesorii de terenuri aflate în perimetrul drumurilor naționale să susțină proiectul ministrului liberal Lucia Varga de împăduriri pentru a putea diminua mai repede efectele negative în cazuri de viscol și vreme urâtă.
Totodată persoanele care deţin terenuri pe care se pot amplasa perdele forestiere vor beneficia de o rentă echivalentă a 1.000 de lei/ hectar. Terenurile vor fi întreţinute timp de şapte ani de Consiliul Judeţean de care aparțin, cu care se va semna contractul, iar apoi cei ce vor dori vor putea deveni proprietarii acestor perdele forestiere.
De asemenea, ministrul liberal Lucia Varga va semna un proiect transfrontalier privind modernizarea echipamentelor de la barajului de la Stânca-Costeşti. Acest proiect transfrontalier în valoare de 9,2 milioane de euro  va fi derulat împreună cu Ucraina și Republica Moldova. Totodată în baza acestui proiect, va fi îmbunătăţit fluxul informaţional dinspre Ucraina și va fi construită o staţie hidrografică modernă, care va transmite informaţii permanente despre nivelul şi debitul râului Prut către dispeceratul Companiei Naţionale Apele Române.
 
           
  28.01.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii