Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eforturile guvernului USL în domeniul accesării fondurilor europene dau roade

ro

10 Oct, 2013 12:43 745 Marime text
Partidul Național Liberal menționează faptul că toate programele sectoriale sunt actualmente deblocate şi se primesc cereri de rambursare la Comisia Europeană iar, în acest an, suma încasată de România prin finanțări europene este echivalentă cu cea rambursată de Comisia Europeană în întreaga perioadă 2007-2012. Considerăm că toate aceste date demonstrează eficiența măsurilor implementate de Guvernul Uniunii Social Liberale.
Încă de la preluarea mandatului, Guvernul USL a avut ca prioritate mărirea gradului de absorbție a fondurilor europene și deblocarea programelor stopate din cauza abuzurilor constatate în anii anteriori. Noi suntem de părere că acest lucru reprezintă o condiţie esenţială pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi limitarea datoriei externe.
Datorită modului eronat în care au fost derulate programele sectoriale în perioada guvernului Boc, Comisia Europeană a anunţat, la 25 octombrie 2012, presuspendarea a trei programe importante: POS CCE, POR şi POS Transport. Astfel, atunci când am preluat guvernarea, obiectivul nostru principal a fost acela de a remedia toate deficiențele identificate și de a repara ce s-a greșit anterior.
În România au ajuns peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an, valoarea totală a rambursărilor ridicându-se actualmente la un nivel aproape dublu faţă de sfârşitul anului trecut. Suma încasată în 2013 este aproape egală cu cea returnată de Comisie în întreaga perioadă 2007-2012, fapt care arată eficienţa măsurilor implementate de Guvernul USL.

10.10.2013   Președintele Filialei PNL Constanța                                                                  Gheorghe Dragomir
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii