Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul 2013 – benefic pentru agricultura românească

ro

18 Oct, 2013 19:13 747 Marime text
Partidul Național Liberal promovează investițiile într-o agricultură modernă, de standard european și cu un grad ridicat de productivitate.
Astfel, am reușit să implementăm o serie de măsuri ce vin în sprijinul fermierilor români care primesc, începând de miercuri, 61 de euro pe hectar, suma reprezentând avansul din plățile pe suprafață. De asemenea, menționăm și faptul că, după 1 decembrie, fermierii vor primi și diferența de până la 160 de euro la hectar, iar sumele vor fi achitate integral până în martie 2014.
Anul 2013 a fost benefic pentru agricultura românească datorită măsurilor implementate de Guvernul Uniunii Social Liberale. Printre acestea amintim obținerea celei mai mari producții de floarea soarelui din Uniunea Europeană, cu 60% mai mult decât anul trecut; a sumei de 220 de milioane euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii principale de irigații, care se întinde pe 200.000 de hectare; reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%; acordarea plăți directe și complementare în valoare de 2,8 miliarde de euro în 2013; elaborarea unui proiect de act normativ pentru reglementarea pieței agricole, care îi va sprijini pe micii producători și va reduce evaziunea fiscală; crearea și menținerea a peste 28.800 de locuri de muncă în agricultură, în urma finalizării proiectelor pe PNDR; finanțarea a circa 50 de proiecte pentru depozite de legume-fructe, destinate preluării, sortării, păstrării și ambalării produselor și constituirea Fondului pentru acordarea de microcredite în agricultură, pentru cei care au nevoie de accesarea unui împrumut neeligibil prin alte programe.
Țării noastre i-au fost alocate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură 1,403 miliarde euro, cuantumul maxim al plăților pe hectar fiind de 139,17 euro. La aceasta sumă, Guvernul a adăugat o plată suplimentară de 21 de euro pe hectar din bugetul național, ceea ce ridică subvenția pe suprafață la 160 de euro pe hectar.
               
 18.10.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                                         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii