Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Dupa 11 ore de interventie, Alex a facut primul pas catre noul sau chip

ro

27 Aug, 2015 15:38 2059 Marime text
După 11 ore de intervenție, Alex a facut primul pas către noul său chip
 
Alexandru Raul Botorea, în vârstă de 2 ani și 5 luni, a fost operat miercuri, 26 august 2015, la Spitalul Acibadem din Bodrum (Turcia), de către Prof. Dr. Mehmet Mutaf, specialist în Chirurgia Plastică, Estetică și Reconstructivă. Intervenția pentru reconstrucția pleoapelor, nasului și a gurii a fost reusită, iar pacientul, în urma vizitei postoperatorii are evoluție favorabilă.

“Intervenția efectuată a fost prima dintr-o serie de trei intervenții planificate pentru reconstrucția feței și a degetelor de la ambele mâini. Prima intervenție a durat aproximativ 11 ore și a presupus refacerea pleoapelor superioare și inferioare, eliberarea regiunii periorbitale-comisuroplastie, reconstrucția gurii și buzelor, reconstrucția nasului - prima parte”, a declarat Prof. Dr. Mehmet Mutaf. “Astăzi oamenii din România și din Turcia s-au rugat pentru Alex împreună. Am finalizat cu succes prima etapă, însă mai avem de făcut multe lucruri pentru el”, a mai declarat medicul chirurg.

Durata spitalizării va fi de aproximativ 2 săptămâni, iar șederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrumpână la următoarea intervenție, care va avea loc peste aproximativ 2 luni de zile. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea țesutului în vederea creării unui nou țesut pentru transplantare.

„A doua intervenție va presupune reconstrucția nasului și a țesutului facial, de asemenea, se va încerca eliberarea țesutului afectat de la mâini pentru a crea mișcare între degetul mare și mână. A treia interventie, recomandată când pacientul va avea vârsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstrucția degetelor de la ambele mâini și a urechilor” a mai declarat medicul chirurg.

Pacientul a fost internat în Spitalul Acibadem Bodrum în data de 24 august 2015, pentru intervenția de reconstrucție a feței, ca urmare a unei arsuri de gradul III și IV la cap și mâini, survenite în urma exploziei unei mașini în aprilie 2015, în România.

Intervenția și deplasarea pacientului Alexandru Botorea și a familiei a fost posibilă datorită campaniilor umanitare de strângere de fonduri, derulată la nivel national și international, de Asociația "Salvează o Inimă” din România, iar prima intervenție în valoare de 30.000 Euro, a fost platită deja de către Asociație. Costul estimativ pentru a doua intervenție va fi de aproximativ 40.000 euro, de asemenea pacientul va avea nevoie și de fonduri necesare pentru tratament postoperator și perioada de recuperare. Până în prezent, pe platforma de donații online a Asociației “Salvează o Inimă” s-au strâns peste 51.000 de Euro din donații, iar Alexandru mai are nevoie de aproximativ 19.000 de Euro. Donațiile pot fi făcute accesând link-ul
https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea/ sau direct în conturile mamei, Daniela Botorea, RO32BTRLRONCRT0295690001 (Lei) sau RO79BTRLEURCRT0295690001 (Euro)

“Suntem extrem de încântați că oamenii s-au mobilizat pentru salvarea lui Alex. Au donat români și străini din toate colțurile lumii… din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeana, țările din Nordul Africii, până în Japonia și Australia. Campaniei s-a alăturat și vicecampioana României la fotbal A.S.A. Târgu Mureș și o comunitate de mămici în rețelele de socializare, care au vândut și licitat produse proprii pentru Alex. De asemenea, îi mulțumim din tot sufletul domnului doctor Mehmet Mutaf pentru profesionalismul de care a dat dovadă și de faptul că a ținut la curent opinia publică din România, pe pagina sa de socializare, cu privire la evoluția medicală a lui Alexandru. Este o primă victorie, dar campania nu se termină aici. Mai avem nevoie de aproximativ 19.000 de Euro pentru a strânge banii, pentru a doua operație și tratamentul postoperatoriu”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă” și inițiatorul campaniei umanitare “Călătorie pentru speranță”.

Asociația “Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 17 decembrie 2012, și își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta în campaniile și proiectele noastre și astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii