Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Operational Regional 2007-2013 - cel mai performant program romanesc, cu peste 44% grad de absorbtie

ro

08 Nov, 2013 20:05 1284 Marime text

Prezidat de secretarul de stat Sevil Shhaideh, Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional 2007-2013 (CMPOR) s-a reunit la Sibiu, in perioada 7 – 8 noiembrie 2013,  pentru a analiza stadiul programului si a adopta masurile necesare pentru accelerarea implementarii.
Analiza stadiului actual a evidentiat faptul ca POR isi mentine statutul de cel mai performant program operational din Romania, cu cea mai buna rata de utilizare a fondurilor si de respectare a indicatorilor. Pana acum, gradul de absorbtie a Programului Operational Regional este de peste 44%, aspect subliniat si de ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici, prezent la reuniune.
Performanta de pana acum in implementarea programului a determinat realocarea a 350 milioane de euro din fondurile europene disponibile de la Programele Operationale Sectoriale Transport si Mediu. Astfel, secretarul de stat Sevil Shhaideh a subliniat faptul ca ”este o premiera pentru Romania. De cateva luni bune, cu sprijinul Comisiei Europene, s-au depus eforturi intense de aprobare a acestei decizii.”
Fondurile suplimentar alocate vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor privind imbunatatirea infrastructurii de educatie (230 milioane euro) si sanatate (33 milioane euro), precum si pentru reabilitarea drumurilor judetene (87 milioane euro). Se asteapta aprobarea Comisiei Europene pana la sfarsitul acestui an.
Alte propuneri importante, abordate in cursul reuniunii, au vizat extinderea datei limita de implementare a proiectelor finantate prin POR pana la 31 decembrie 2015, modificarea criteriilor de eligibilitate pentru proiectele privind eficienta energetica, precum si realocarea de fonduri in vederea pregatirii unui portofoliu de proiecte pentru urmatoarea perioada de programare. 
* * *
Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional (CMPOR) este structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional si strategic in procesul de implementare a Programului Operational Regional 2007-2013. CMPOR are rolul de a asigura eficacitatea si calitatea implementarii programului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii