Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu omologul norvegian

ro

27 Oct, 2016 13:27 1554 Marime text
În marja Reuniunii miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO, miercuri, 26 octombrie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul norvegian, Ine Marie Eriksen Søreide.
În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au susţinut necesitatea continuării şi intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe coordonarea poziţiilor la nivel aliat, în vederea implementării deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varşovia, în mod aparte pe cele care vizează realizarea prezenţei avansate a NATO la flancul estic.
Ministrul român al apărării naționale a exprimat apreciere pentru solidaritatea şi angajamentul Norvegiei în consolidarea capacităţii de descurajare a NATO, exprimându-şi speranţa creşterii nivelului de cooperare pentru atingerea intereselor comune în domeniul apărării, prin intâlniri atât la nivel politic, cât şi militar.
Oficialul norvegian a subliniat că autorităţile de la Oslo acordă o deosebită atenţie participării la eforturile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare, în principal în domeniul maritim, având ca deziderat aplicarea unei viziuni strategice aliate unice.
Cei doi oficiali au fost de acord ca, la nivel bilateral, să consolideze colaborarea în domeniul schimbului de informaţii, care, în contextul actualului mediu de securitate, să faciliteze cunoaşterea adecvată a situaţiei şi răspunsul eficient al Alianţei la noile provocări strategice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii