Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa Partenerilor Militari Strategici ai NATO, găzduită de România

ro

18 Oct, 2016 16:26 1523 Marime text
Conferinţa Partenerilor Militari Strategici, organizată de Comandamentul Aliat pentru Transformare al NATO (ACT) şi găzduită de România, se va desfăşura anul acesta la hotelul Radisson Blu din Bucureşti, în perioada 19-21 octombrie.

La eveniment vor fi reprezentate aproximativ 70 de ţări membre şi partenere ale NATO, precum şi alte ţări,  Columbia şi Nigeria fiind prezente pentru prima oară la consultări în acest format. Tema principală a discuţiilor va fi perspectiva de extindere a parteneriatelor cu Alianţa.

 „Crearea și menținerea unor legături strânse cu ţările din afara NATO este foarte importantă pentru Alianţă. De aceea, asigurarea unor parteneriate durabile va avea întotdeauna o importanţă strategică”, a spus comandantul ACT, generalul Denis Mercier.Conferinţa Partenerilor Militari Strategici se întruneşte anual şi este principalul forum militar al Alianţei pentru a dezbate transformările şi provocările viitoare pentru NATO şi partenerii săi. Această conferinţă permite Şefilor Statelor Majore ale Apărării din ţările membre ale NATO şi din cele partenere să discute problematica la nivel strategic, care ajută la dezvoltarea parteneriatelor. De asemenea, pe timpul discuţiilor, vor fi aprofundate conceptele rezultate în urma Summitului NATO de la Varşovia, care a avut loc în luna iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii