Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a sasea editie a „Taberei de vara pentru cercetasi"

ro

07 Aug, 2009 18:57 774 Marime text

Festivitatea de deschidere a celei de-a şasea ediţii a „Taberei de vară pentru cercetaşi" va avea loc luni, 10 august a.c., de la ora 9.30, la Academia Forţelor Aeriene „HENRI COANDĂ" din Braşov.

Activitatea este organizată de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale în colaborare cu Statul Major al Forţelor Aeriene şi în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Asociaţia Euroatlantică "Manfred Wőrner".

Desfăşurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălţime!", tabăra are ca obiective însuşirea de către tinerii cercetaşi unor cunoştinţe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

Programul taberei cuprinde activităţi prin care tinerilor cercetaşi le vor fi prezentate elemente de cercetare terestră şi aeriană, procedee de orientare în teren, alpinism, tehnici de supravieţuire în teren muntos şi elemente de topografie militară. Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, handbal, fotbal) şi activităţi cu specific militar, precum şi vizite la obiective turistice din Braşov.

Imagini video de la activităţile desfăşurate de tinerii cercetaşi pe timpul taberei de vară pot fi vizionate pe portalul video "Armata Tv."

Participanţii, 42 de elevi, fete şi băieţi din întreaga ţară au fost selecţionaţi în urma unei competiţii naţionale, desfăşurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 1 aprilie - 14 iunie 2009.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii