Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei de 9 Mai

ro

09 May, 2015 16:22 1018 Marime text
Pentru România, 9 Mai 2015 înseamnă 238 de ani de la câștigarea Independenței, 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 8-a aniversare ca membru al Uniunii Europene. Astăzi se cuvine să-i onorăm pe toți cei care au făcut posibile aceste momente semnificative ale destinului României, etape istorice care au marcat existența și continuitatea ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
 
Sărbătorim această triplă aniversare și pentru că peste 10.000 de ostași români s-au sacrificat în Războiul de Independență, iar alte sute de mii în cel de-al Doilea Război Mondial. Rănile războiului ne vor aminti mereu cât de prețioasă este pacea și, tocmai de aceea, trebuie să fim mândri că România are astăzi cele mai importante garanții de securitate pe care le-a avut vreodată – suntem parte a celei mai importante alianțe militare - NATO și parte a Uniunii Europene, împărtășind valorile libertății, securității și justiției.
 
Pentru fiecare dintre țările Uniunii Europene, 9 Mai marchează momentul simbolic care a pus bazele unui parteneriat economic şi politic unic în lume.
 
Ziua Europei este un prilej de sărbătoare dar, totodată, un moment de reflecție la destinul și parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană. Este momentul în care trebuie să ne amintim că Uniunea Europeană a fost întemeiată de statele care, în pofida diferendelor istorice, au ales să privească spre viitor pentru binele propriilor cetățeni.
 
Uniunea Europeană este, astăzi, un simbol al unității cetățenilor săi, al comuniunii de gânduri, trăiri și manifestări pe care tot mai mulți o numesc identitate europeană.
 
Am convingerea că apartenența la marea familie europeană constituie premisa asigurării bunăstării și securității românilor și de aceea voi susține, întotdeauna, împletirea patriotismului cu valorile care au consacrat țara noastră în rândul țărilor Uniunii Europene.
 
La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii