Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni ale efectivelor MAI pentru combaterea efectelor fenomenelor meteo periculoase

ro

28 Jan, 2014 18:11 936 Marime text
BUZĂU
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au participat, alături de cadre ale Ministerului Apărării Naţionale, la o acţiune de deszăpezire în localitatea de Glodeanu-Şiliştea.
 
De asemenea, 15 pompieri buzoieni au intervenit marţi, 28 ianuarie a.c., cu ajutorul mijloacelor tehnice, în cadrul unei acţiuni de deszăpezire în localitatea Vadu-Paşii.
 
La solicitarea autorităţilor locale din Râmnicu Sărat, angajaţii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au participat la acţiuni de deszăpezire în municipiu, alături de reprezentanţii instituţiilor administrative din judeţ.
 
Tot astăzi, salvatorii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu jandarmii buzoieni au participat la o acţiune umanitară, în cadrul căreia au fost distribuite ajutoare în localităţile Nehoiu şi Stănilă.
 
 
BRĂILA
 
Reprezentanţii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat astăzi cu un efectiv de 30 de lucrători în acţiuni de deszăpezire şi de ajutorare a persoanelor în vârstă, pe raza a trei localităţi, respectiv în comunele Tichileşti, Movila Miresei şi Gropani. Alături de pompieri, 40 de jandarmi au intervenit în localităţile Tudor Vladimirescu şi Cozaşu, în acţiuni de deszăpezire.
 
Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne a continuat şi astăzi misiunile aeriene de asistenţă aeromedicală specializată, împreună cu personalul SMURD .
 
Astfel, un elicopter MI-17 a executat misiuni de salvare în localitatea Bordei Verde, de unde a preluat doua cazuri medicale. Aceeaşi aeronavă s-a deplasat în localitatea Vişani, judeţul Brăila, pentru preluarea şi transportul unei gravide de 17 ani. Toate aceste cazuri au fost transportate la Brăila - Portul Militar Braila fiind locul destinat aterizarii aeronavei.
 
De asemenea, un elicopterul SMURD a intervenit în localitatea Racoviţă din judeţul Brăila pentru transportul unei gravide. Ulterior, aeronava s-a deplasat către judeţul Buzău, localitatea Smârdan, de unde a preluat un alt caz medical - o pacientă cardiacă în vârstă de 70 de ani.
 
În continuarea misiunilor de salvare, elicopterul SMURD a mai efectuat un zbor către localitatea Racoviţă din judeţul Brăila, de unde a preluat şi transportat alte două persoane de 86 şi, respectiv, 87 de ani, ambii cu afecţiuni grave ce necesitau de urgenţă intervenţii medicale de specialitate.
 
GALAŢI
 
Un elicopter de capacitate mare de tip MI-17 s-a deplasat astăzi către Tecuci - satul Fundeanu, comuna Drăguşeni, de unde a preluat doi copii, unul de 8 luni, celălalt de 6 luni, care au fost transportaţi la Galaţi, în vederea acordării de ajutor medical de specialitate. În acest moment acelaşi elicopter se deplasează în localitatea Smulţi, în jud. Galaţi pentru a prelua un bărbat cu probleme cardiace.
 
VRANCEA
 
Pompierii, jandarmii şi militarii acţionează în sprijinul cetăţenilor pentru deszăpezirea gospodăriilor, în principal, prin facilitarea accesului către sursele de apă şi locurile unde au fost depozitate lemnele. Astfel, echipajele de pompieri au acţionat în comuna Măicăneşti, efectivele de jandarmi în localităţile Gologanu şi Tătăranu, iar cadrele M.Ap.N în localitatea Ciorăşti.
 
TELEORMAN
In cursul zilei de marţi, 28 ianuarie a.c., un detasament format din 20 de subofiţeri şi doi ofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Videle a continuat să intervină pentru deblocarea accesului către şcolile, grădiniţele şi liceul din oraşul Videle.
O acţiune similară demarată în cursul zilei de luni în municipiul Alexandria a fost continuată astăzi de către 30 de subofiţeri şi doi ofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, pentru deblocarea accesului în şcoli, grădiniţe, licee şi străzi.
ALTE ACŢIUNI
Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în ultimile 24 de ore pe Drumul Naţional 2 (E85), pentru reluarea circulaţiei rutiere pe tronsonul Afumaţi-Urziceni, atât pentru autovehicule, cât şi pentru camioanele de mare tonaj.
 
Iniţial, traficul a fost deschis parţial, doar pentru conducătorii auto ce se deplasau în localităţile limitrofe comunei Afumaţi, traficul către Urziceni, indiferent de tonajul autovehiculelor, fiind restricţionat în totalitate. În acest moment, circulaţia pe Drumul Naţional 2 (E85) se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără restricţii.
 
Pentru a preveni producerea de accidente rutiere şi pentru a asigura deplasarea în siguranţă a autovehiculelor, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au luat decizia de a forma mai multe coloane, însoţite de către un antemergător. Astfel, coloanele de maşini au fost însoţite până la limita de judeţ, de unde au fost preluate de către un alt echipaj de poliţie, asigurându-se astfel siguranţa deplasării.
 
În acest context, în dimineaţa zilei de marţi, 28 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au permis reluarea călătoriei de către un autocar în care se aflau 30 de copii şi 14 persoane adulte, ce se deplasa din Bulgaria cu destinaţia Republica Moldova. Autocarul fusese oprit de către autorităţi, în data de 26 ianuarie a.c., în zona oraşului Voluntari, întrucât fenomenele meteorologice periculoase nu permiteau deplasarea în siguranţă a acestuia.
 
Toţi ocupanţii autocarului au fost cazaţi, cu sprijinul autorităţilor locale, într-un hotel din zonă, până la momentul în care, atât condiţiile meteo, cât şi starea carosabilului, au permis deplasarea în siguranţă.
 
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii