Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, în Regatul Hașemit al Iordaniei

ro

16 Nov, 2016 17:58 3261 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a efectuat în zilele de 15-16 noiembrie 2016 o vizită oficială la invitația omologului său iordanian, Nasser Judeh. În cadrul vizitei, ministrul Lazăr Comănescu, a avut o serie de  întrevederi cu președintele Senatului iordanian, Faisal Al-Fayez, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și expatriaților, Nasser Judeh, precum și cu viceprim-ministrul pentru afaceri economice și ministrul de stat pentru afaceri investiționale al Regatului Hașemit al Iordaniei, Jawad Anani. 
Convorbirile cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și expatriaților, Nasser Judeh, s-au centrat asupra modalităților de consolidare și continuare a cooperării și relațiilor bilaterale foarte bune între România și Iordania. A fost exprimat interesul ambelor părți pentru creșterea schimburilor comerciale, dezvoltarea de noi proiecte de cooperare în sectoare precum IT şi  comunicaţii, sănătate, agricultură, energie, educație, turism etc. Şefii diplomaţiei din cele două state au analizat, de asemenea, aspectele cooperării în context regional și au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Orientul Mijlociu precum problematica refugiaţilor, procesul de pace israeliano-palestinian, crizele din Siria și Irak și necesitatea combaterii terorismului şi a radicalizării.
Discuțiile cu președintele Senatului iordanian, Faisal Al-Fayez, s-au axat pe dezvoltarea diplomației parlamentare.
Ministrul Lazăr Comănescu a retransmis, cu această ocazie, invitația adresată de Președintele României suveranului hașemit de a vizita România.
În cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul pentru afaceri economice, ministrul de stat pentru afaceri investiționale al Regatului Hașemit al Iordaniei, Jawad Anani, au fost abordate, în mod special, aspectele care țin de cooperarea bilaterală economică, fiind analizate cele mai eficiente modalităţi de dezvoltare a unui cadru cuprinzător care să conducă la aprofundarea și diversificarea relaţiilor economice româno-iordaniene. La finalul întâlnirii, în prezența celor doi demnitari, a fost semnat Memorandum-ul de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie a Regatului Hașemit al Iordaniei, de către președinții celor două instituții. Ministrul afacerilor externe al României, Lazăr Comănescu, a acordat un interviu cotidianului ”The Jordan Times”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii