Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr a vizitat tabăra ARC de la Eforie

ro

23 Jul, 2015 16:51 1160 Marime text
Ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, a vizitat astăzi tabăra ARC de la Eforie, un proiect propriu al Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni. Cu acest prilej, oficialul s-a întâlnit cu tineri români (elevi și studenți) din afara granițelor țării, beneficiari ai acțiunii.

„Încurajez acest gen de acțiuni. Ele creează un cadru adecvat în care copiii români, care locuiesc în afara granițelor țării noastre, se pot întâlni și cunoaște, pot vorbi românește și înțelege că împărtășesc aceeași identitate” a spus Angel Tîlvăr.

Aflat la cea de-a şaptea ediţie consecutivă, programul de tabere „ARC” reunește 2.000 de etnici români din afara graniţelor: elevi, studenţi şi profesori însoţitori români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum Republica Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, dar şi din ţări precum Italia, Grecia, Canada, Orientul Mijlociu etc.

În cadrul programului sunt incluse activităţi culturale, sportive şi educative, urmărindu-se facilitarea comunicării în limba română a tinerilor de etnie română din ţările vecine şi din emigraţie, împărtăşirea propriilor experienţe şi stabilirea unor contacte interpersonale între tinerii români de pretutindeni.

În acest an, programul de tabere se desfăşoară în perioada 29 iunie – 03 august în Centrul de agrement de la Sulina, judeţul Tulcea (1100 persoane) şi Centrul de agrement „Luminiţa” din judeţul Constanţa (900 persoane).
Pentru realizarea proiectului DPRRP colaborează cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii