Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a deschis Conferința pe tema medierii în spaţiul OSCE

ro

15 Jul, 2013 19:58 548 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a deschis, astăzi, 15 iulie 2013, la Palatul Parlamentului, lucrările Conferinței privind medierea în spațiul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Cu această ocazie, șeful diplomației române a subliniat sprijinul ferm al României pentru eforturile de prevenire și soluționare a conflictelor în spațiul OSCE. Din această perspectivă, a evidențiat importanța pe care România o acordă medierii, ca instrument esențial în toate etapele ciclului conflictual, de la alerta timpurie și prevenirea conflictului, la gestionarea crizei și reabilitarea post-conflict.

„Organizarea acestei Conferințe este o expresie a angajamentului României de a contribui la eforturile de consolidare a capacității de acțiune a OSCE în domeniul medierii și de promovare a cooperării dintre ONU și organizațiile regionale în eforturile comune vizând îmbunătățirea securității și stabilității la nivel global și regional ” a afirmat ministrul Titus Corlățean.
De asemenea, în deschiderea conferinţei, a susţinut o intervenție președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély.

În cadrul conferinței vor mai susține intervenții oficiali OSCE, UE şi ONU, reprezentanţi ai altor state active în domeniul medierii, precum şi reprezentanţi ai mediului academic.
Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederației Elvețiene și Centrul pentru Prevenirea Conflictelor din cadrul Secretariatului OSCE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii