Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Teodor Baconschi cu ministrul turc al energiei şi resurselor naturale, Taner Yildiz

ro

08 Feb, 2011 23:23 694 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 8 februarie 2011, o întrevedere cu Taner Yildiz, ministrul energiei şi resurselor naturale din Turcia, în cadrul vizitei acestuia la Bucureşti.

Cu această ocazie au fost abordate relaţia bilaterală româno-turcă şi cooperarea regională în cadrul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). Accentul a fost pus pe aspecte legate de securitatea energetică, energia reprezentând un domeniu major de cooperare între cele două ţări.

A fost subliniată deschiderea ambelor părţi pentru identificarea şi dezvoltarea de noi proiecte în domenii precum energia regenerabilă, dar şi asupra creării unei pieţe regionale integrate, bazată pe regulile UE.

În cadrul întrevederii au fost menţionate evoluţiile proiectului Nabucco, proiect prioritar pentru ambele state, cu o contribuţie esenţială la asigurarea securităţii energetice în regiune. Ministrul Baconschi a reiterat angajamentul ferm al părţii române faţă de acest proiect, element cheie al Coridorului Sudic de gaze al UE.

Cei doi miniştri au evidenţiat beneficiile pe care cooperarea şi schimbul de expertiză între companiile române şi cele turceşti le pot aduce ambelor state, inclusiv prin participarea la acţiuni comune pe terţe pieţe.

Ţările noastre au potenţialul de a atrage noi investiţii în infrastructura din zona Mării Negre, inclusiv în domeniul energetic şi transporturi" a menţionat ministrul Baconschi, arătând şi că „zona Mării Negre este o zonă propice pentru proiectele despre care aţi discutat astăzi la Bucureşti".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii