Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Ahmed Ould Teguedi, ministrul afacerilor externe şi al cooperării al Republicii Islamice Mauritania

ro

27 Sep, 2013 11:11 556 Marime text
În marja dezbaterilor de politică generală ale celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut, la 26 septembrie 2013, o întrevedere cu Ahmed Ould Teguedi, ministrul afacerilor externe şi al cooperării al Republicii Islamice Mauritania. Discuţiile se înscriu într-un demers de  follow-up la întrevederea cu partea mauritaniană, prilejuită de vizita oficială efectuată de şeful diplomaţiei româneşti la dezbaterile de politică generală ale sesiunii precedente, în septembrie 2012.
În cadrul întrevederii, demnitarii au evocat relaţiile bune de cooperare dintre cele două ţări, la nivel bilateral şi multilateral şi au subliniat interesul şi disponibilitatea reciprocă pentru amplificarea dialogului politic bilateral. În context, ministrul român a reiterat invitaţia adresată omologului mauritan de a efectua o vizită oficială în ţara noastră, primită cu deschidere de oficialul mauritanian.
Ministrul Titus Corlăţean a exprimat interesul ţării noastre pentru redinamizarea relaţiilor de cooperare în domeniul economic, identificarea de noi modalităţi de stimulare a investiţiilor reciproce, precum şi disponibilitatea operatorilor economici români de implicare în realizarea unor proiecte economice majore în Mauritania.
Demnitarul român a evidenţiat facilităţile pe care le oferă ţara noastră investitorilor străini şi sectoarele economice unde România beneficiază de expertiză şi avantaj comparativ în regiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii