Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu directorul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, Francis Gurry

ro

19 Oct, 2016 14:55 1100 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la data de 19 octombrie 2016 o întrevedere cu directorul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Francis Gurry.
Cu acest prilej, au fost abordate subiecte legate de rolul, importanța și provocările la adresa Organizației în contextul dinamicii globale actuale, caracterizate prin competiție acerbă la nivelul statelor și al actorilor privați, inclusiv din perspectiva creării și valorificării produselor de proprietate intelectuală.  
De asemenea, a fost subliniat rolul întreprinderilor mici și mijlocii în planul creșterii economice, grație capacității inovatoare a acestora, în special în domeniul științelor vieții.
În contextul discutării relațiilor de cooperare dintre România și OMPI, ministrul afacerilor externe a evidențiat interesul României pentru găzduirea unui birou extern sub-regional al OMPI la București, proiect cu duble valențe, politice și economice, și a pledat pentru consolidarea segmentului românesc în cadrul personalului Organizației.
Elemente de background
Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) reprezintă una dintre agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Este compusă din 189 de state membre şi are ca atribuţii principale dezvoltarea, la nivel internaţional, a unui sistem al proprietăţii intelectuale capabil să recompenseze creativitatea, să stimuleze inovaţia şi să contribuie la dezvoltarea economică.
Francis Gurry (cetățean australian) a fost reales în funcția de Director General, în 2014, pentru al doilea mandat (2014-2020).
Ultima vizită a unui Director General OMPI în România a avut loc în 2003.
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii