Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu liderul Partidului Popular al Socialiștilor din Muntenegru, Srdjan Milić

ro

05 Jul, 2013 11:19 535 Marime text
5 iulie 2013


Comunicat de presă
Întâlnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu liderul Partidului Popular al Socialiștilor din Muntenegru, Srdjan Milić


În cadrul vizitei oficiale în Muntenegru, ministrul Titus Corlăţean a avut o întrevedere cu liderul Partidului Popular al Socialiştilor din opoziţie, Srdjan Milić.
În convorbirea cu liderul SNP, oficialul român a apreciat poziţia echilibrată a acestui partid adoptată în perioada postelectorală, formaţiunea făcând dovada unei opoziţii constructive, democratice, care sprijină integrarea europeană şi are deschidere pentru integrarea euroatlantică a ţării, ca obiective de importanţă naţională ale Muntenegrului.
Cu privire la accederea Muntenegru în NATO, ministrul Titus Corlăţean a subliniat importanţa contribuţiei active a tuturor actorilor relevanți din societatea muntenegreană la realizarea prin dialog a unei baze politice cât mai largi de susţinere care să permită atingerea obiectivului legitim al autorităţilor de la Podgorica - obţinerea calităţii de membru NATO. A reiterat susținerea României pentru menținerea politicii NATO a uşilor deschise şi susținerea clară pentru aderarea Muntenegrului la NATO.
România este direct interesată de stabilitatea şi prosperitatea regiunii Balcanilor de Vest. Demnitarul român a susţinut importanţa deosebită acordată de Uniunea Europeană înregistrării de progrese tangibile în domeniile reformei justiției, combaterii corupției şi a crimei organizate, a consolidării statului de drept şi a drepturilor fundamentale. Ministrul român a afirmat că fără statele din regiune, proiectul european este incomplet şi a subliniat importanţa dialogului politic din perspectiva noului statut al Muntenegrului, care se află la începutul procesului de negociere cu UE.
La finalul vizitei oficiale întreprinse în Muntenegru joi, 4 iulie 2013, ministrul român al afacerilor externe a participat, alături de omologul muntenegrean, Igor Luksić, la ceremonia organizată de Ambasada SUA în Muntenegru pentru sărbătorirea Zilei Independenţei.
În cursul dialogului celor doi oficiali cu ambasadorul SUA la Podgorica, a fost reconfirmat parteneriatul romano-american privind susținerea extinderii NATO în regiune, cu o mențiune specială pentru Muntenegru. Interlocutorii au subliniat efectul pozitiv al procesului de extindere, de natură să consolideze stabilitatea democratică şi predictibilitatea statului de drept, atât în Muntenegru, cât şi în Balcani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii