Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Slovenia - Fenomene meteorologice severe

ro

19 Jan, 2017 13:22 1209 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Institutul Național de Meteorologie sloven a emis avertizări de fenomene meteorologice severe pentru următoarele zile, astfel: cod portocaliu pentru vânt puternic (cu viteze de până la 120 km/h) în regiunile din vestul şi sud-vestul ţării şi cod galben pentru temperaturi scăzute în nord şi nord-est.
 
Pe unele drumuri naţionale din Goriska şi Obalno-Kraška, dar și pe drumul expres H4 (între Vipava și Vrtojba) circulaţia este limitată temporar pentru anumite categorii de autovehicule (de exemplu autocamioane cu prelată şi cele cu instalaţie frigorifică), pentru evitarea producerii de accidente rutiere din cauza vântului puternic. Având în vedere prognozele meteorologice, autoritățile slovene estimează că restricțiile de circulație vor fi menținute, cel puțin, până la data de 20 ianuarie 2017, la ora 10:00. 
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Slovenia: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://meteo.arso.gov.si/met/en/, https://www.promet.si/portal/en/1traffic-conditions.aspx, http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/SI-Slovenia.html, http://www.mae.ro/travel-alerts şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii