Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare meteo. Lapoviță și ninsoare în Dobrogea. Ce spun meteorologii

ro

17 Dec, 2017 15:28 7060 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă, ninsori moderate cantitativ la munte, precipitații mixte în sud și est, intensificări ale vântului în est și sud-est. Fenomenele meteo anunțate sunt valabile în intervalul 17 decembrie, ora 13.00 – 18 decembrie, ora 15.00.

În intervalul menționat va ninge în general moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare.
      
Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45…50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.       

Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată țara.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii