Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM anunță precipitații și intensificări ale vântului

ro

24 Mar, 2016 11:21 928 Marime text
 
În urmă cu câteva minute Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică prin care treansmite că de astăzi începând cu ora 10.00 și până mâine la ora 11.00, se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte dar și intensificări ale vântului.
 
În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.
 
În sudul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi, pe arii restrânse, 15...20 l/mp, iar la munte vor fi intervale în care ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune un nou strat de zăpadă.
     
Vântul va avea intensificări temporare în special în regiunile vestice şi estice, unde la rafală se vor depăşi 45...50 km/h. La munte, la altitudini mari, mai ales pe parcursul zilei de joi, 24 martie, vor fi şi viteze de peste 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
 
Vremea se va menţine rece pentru această dată până duminică, iar valorile minime de temperatură vor deveni negative în jumătatea de nord şi pe arii restrânse în restul ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în depresiunile din estul Transilvaniei, valorile termice vor fi la limita gerului. Pe arii restrânse se va forma brumă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii