Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă IPJ Constanţa 23 ianuarie 2015

ro

23 Jan, 2015 16:37 1497 Marime text
Unii copii şi adolescenţi doresc să se remarce printr-un comportament agresiv (verbal sau fizic), atât faţă de membrii familiei, grupului de prieteni, sau colegi, pe stradă sau în şcoli, faţă de persoanele din jurul său – în general.

Ei adoptă această formă de agresiune – pentru că agresivitatea se poate adopta cu uşurinţă prin imitaţie – datorită faptului că îşi pot alege un anumit model, pentru că au “prieteni” nepotriviţi.

Acest lucru  ar putea fi evitat dacă părinţii ar supraveghea în permanenţă frecvenţa copiilor la orele de curs, prietenii cu care îşi petrec timpul liber şi modul în care şi-l petrec.

 Atunci când părinţii  sunt depăşiţi de situaţie, este necesar să solicite sprijinul unor specialişti din cadrul Poliţiei, protecţiei copilului, şcolii (profesori, psiholog etc.), sau din partea unor organizaţii neguvernamentale ce derulează proiecte pe linie de delincvenţă.

 Prevenirea actelor de violenţă şi a comportamentelor deviante în rândul tinerilor nu se poate realiza fără implicarea directă a acestora în astfel de acţiuni comune.

În scopul de a preveni şi a limita delincvenţa în rândul elevilor, poliţiştii din cadrul Biroulului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Ordine Publică au derulat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Ion Borcea” din Agigea o activitate educativă în cadrul unui amplu proiect cu caracter preventiv intitulat “Oferă bucurie, nu violenţă!”.

 Cu ocazia Zilei Unirii de la 24 Ianuarie 1859, elevii, împreună cu poliţiştii, au sărbătorit însemnătatea istorică a acestui eveniment important din istoria ţării noastre, la Casa de Cultură din Agigea.

 Potrivit acestui proiect, obiectivele noastre sunt cultivarea aspectelor pozitive într-o relaţionare, oferirea unui sens la superlativ a credinţei în valorile morale, sociale şi legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii