Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania

ro

29 May, 2013 14:55 1466 Marime text
Pentru prima data in Romania, un numar de 25 de psihologi specializati in psihologie clinica a obtinut competente profesionale in domeniul expertizei psihologice. Programul de formare, primul si singurul de acest fel din Romania, este organizat de Institutul de Psihologie Judiciara si avizat de Colegiul Psihologilor din Romania.
Cei 25 de psihologi au finalizat cursurile din cadrul acestui program de formare profesionala, duminica, 26 mai 2013. 
Noii experti pot asista instantele de judecata, partile si aparatorii in cauzele judiciare penale, civile si de familie si pot efectua expertize la cererea acestora, pot inainta rapoarte de expertiza psihologica catre instantele de judecata si pot participa in calitate de martori experti in cadrul sedintelor de judecata sau pe parcursul urmarii penale.
“Programul reprezinta o premiera in Romania, in conditiile in care in state precum SUA, Rusia sau Republica Ceha, aceasta activitate a cunoscut o dezvoltare accentuata si se bucura de o recunoastere unanim-recunoscuta. Expertiza psihologica reprezinta o necessitate in sistemele juridice moderne, menite sa securizeze hotararile judecatoresti, precum si orice alt act de decizie al magistratului in probleme ce tin de custodia minorilor, evaluarea psihologica a inculpatilor, a victimelor sau a persoanelor, aflate in stare privativa de libertate. Procedura expertizei psihologice implica evaluarea stadiului de dezvoltare psihica a persoanei, raportata la varsta si mediul social, in raport cu un eveniment judiciar concret”, a declarat Dr. Iulian-Laurentiu Stefan, presedintele Institutului de Psihologie Judiciara.
La evenimentul de decernare a diplomelor de absolvire au participat Prof. univ. dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologlor din Romania, personalitati din domeniul psihologiei clinice, precum Conf. dr. Laurenti Mitrofan, presedintele Comisiei de Psihologie Clinica si Psihologie Clinica din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania, Prof. univ. dr. Ruxandra Rascanu, dar si cei mai cunoscuti experti psihologi din Romania, precum Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, specializat si formator in expertiza psihologica judiciara penala, Conf. univ. dr. Elena Vladislav, specialist si formator in expertiza psihologica a minorilor si a familiei, Dr. Elisabeta Alexe, specializata in expertiza psihologica clinica si coordinator al psihologilor din Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia”, Conf. univ. dr. Florian Gheorghe, specializat in expertiza psihologica a persoanelor lipsite de libertate.
Cursul din cadrul programului de formare profesionala functioneaza in prezent in doua centre de formare ale Institutului de Psihologie Judiciara: Bucuresti si Iasi, iar din toamna se va organiza si la Oradea.
Admiterea pentru urmatorul program va avea loc in perioada iunie – septembrie 2013, iar cursurile vor incepe de la 1 octombrie 2013.
Mai multe detalii despre cursul viitor puteti gasi pe www.psihologiejudiciara.ro si pe adresade email office@psihologiejudiciara.ro.

Pentru mai multe detalii, declaratii, il puteti contacta pe dl. Dr. Iulian-Laurentiu Stefan, presedintele Institutului de Psihologie Judiciara, tel. 0733.073.47.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii