Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invenţie românească candidată la Premuiul Nobel, prezentată la Camera Naţională

ro

23 May, 2013 19:45 913 Marime text
Bucureşti, 22 mai 2013: În contextul implicării constante în responsabilizarea faţă de problemele de mediu a firmelor din România, Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, a organizat în parteneriat cu SC Oilfest Company, la Palatal Camerei Naţionale, seminarul de prezentare a produsului Oilfest.
           Cu această ocazie, Domnul Mihai Borceanu, CEO al SC Oilfest Company SRL, a vorbit despre noutatea şi originalitatea soluţiei brevetate de domnia-sa, invenţie în domeniul captării eficiente şi ecologice a reziduurilor petroliere din sol şi mediile lichide (apă dulce, apă sărată) şi despre efectele din plan economic şi social ale utilizării acestuia. Au participat reprezentanţii unor firme private şi companii de stat interesate, jurnalişti.
           Produsul elimină facil şi complet contaminarea mediului înconjurător provocată de derivaţii hidrocarburilor, ca şi necesitatea colectării şi depozitării pe termen lung a reziduurilor poluante, operaţiuni foarte costisitoare, contribuind astfel şi la reducerea efectului de seră, responsabil pentru încălzirea globală.
            „Nu avem voie să lăsăm gunoiul copiilor noştri şi trebuie să refacem echilibrul natural”, avertiza inventatorul român Mihai Borceanu.
           Noul produs al cercetării româneşti, Oilfest, are o gamă foarte largă de aplicaţii şi cuprinde domenii cheie precum: agricultura, industria petrochimică, transporturile navale şi terestre etc. Numai în România, cu Oilfest ar putea fi redate agriculturii circa 600.000 ha de pământ infestat, care valorează circa 60 miliarde euro, şi ecologizate 24 de lacuri infestate, aflate lângă rafinării, evaluate la 400 milioane euro, conform unei analize făcute de Institutul Naţional de Statistică, a spus Domnul Mihai Borceanu.
           Interesul Camerei Naţionale şi al Sistemului Cameral este justificat şi de faptul că, până nu demult, România se afla în topul mondial al producătorilor şi procesatorilor de produse petroliere, beneficiind şi de o şcoală foarte bună în domeniu, fapt dovedit de succesul internaţional al specialiştilor formaţi în universităţile de profil din ţara noastră.
           „România trebuie să se impună pe această piaţă, iar Oilfest reprezintă un bun instrument în slujba mediului de afaceri românesc”, a afirmat CEO al SC Oilfest Company SRL.
           „Vă felicităm pentru ideea de a organiza un asemenea seminar de prezentare, mai ales că este vorba despre soluţii pentru problemele de mediu. Un eveniment benefic, pentru noi, care avem poluări accidentale, pe Canalul navigabil Dunărea - Marea Neagră. Din această prezentare, mi se pare că este cea mai bună metodă, mai ales că am aflat că nu se elimină niciun fel de deşeuri periculoase. Este un produs excelent”, a declarat doamna Laurenţia Lupu, reprezentant al CN Administraţia Canalelor Navigabile SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii