Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania ”Zâmbește România” îi invită pe constănțeni să aibă grijă de sănătatea zâmbetului lor ”Rabla pentru Periuța Ta” a ajuns la Constanța

ro

28 Apr, 2013 19:01 1540 Marime text
Sâmbătă, 27 aprilie, caravana ”Rabla pentru Periuța Ta”, parte din campania ”Zâmbește România” susținută de Aquafresh, a ajuns la Constanța. În schimbul periuțelor vechi, constănțenii au primit kit-uri complete de îngrijire orală, formate din periuțe noi și pastă de dinți. Specialiștii în sănătatea orală prezenți la cortul ”Rabla” au oferit, de asemenea, sfaturi personalizate pentru nevoile fiecărui participant.
 
Campania „Zâmbește România”, susținută de Aquafresh, a fost dezvoltată pentru a facilita accesul la educație şi la prevenţie, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale în rândul populației din România și se află în cel de-al doilea an de desfășurare. Cu mesajul ”Ai grijă de sănătatea dinților tăi!”, campania se adresează anul acesta în special părinților, copiilor și educatorilor, susținând cei trei pași esențiali pentru un zâmbet sănătos:
- periajul dinților de două ori pe zi, timp de câte două minute
- mersul la dentist în mod regulat – cel puțin o dată pe an
- o dietă sănătoasă, care să includă multe fructe și legume.
 
Deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni, studiile de piață arată să se folosește în medie, la nivel urban, aceeași periuță de dinți timp de 1,5 ani. De asemenea, deși majoritatea românilor susțin că respectă regulile elementare de igienă dentară, declarând că își periază dinții de două ori pe zi (deși nu imediat înainte de a merge la culcare), studii de piață arată că românii consumă de fapt puțin peste 1 tub de pastă de dinți pe an (media națională) și aproape 2 tuburi pe an la nivel urban.
 
Zâmbește România în Constanța
Începând cu luna aprilie, ”Zâmbește România” derulează un program de educare în școli din întreaga țară, inclusiv la Constanța, alături de specialiști în igiena orală. Elevii beneficiază de sfaturi privind igiena orală și seturi complete pentru îngrijirea dinților, formate din pastă și periuță de dinți.
 
Pe lângă activitățile educaționale, până la finalul anului, constănțenii vor putea beneficia de consultații gratuite în cabinete stomatologice. Peste 30 de cabinete stomatologice din Constanța s-au alăturat inițiativei. Cei interesați trebuie să intre pe site-ul www.zambesteromania.ro, la secțiunea ”Consultații gratuite”, unde pot accesa lista cabinetelor disponibile, să selecteze cel mai apropiat cabinet stomatologic și să apeleze numărul de telefon specificat în listă pentru programarea la o consultație gratuită.
 
Mai multe informații, sfaturi privind sănătatea orală sunt disponibile pe platforma online www.zambesteromania.ro și pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.
 
Despre Zambeste Romania
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale (20 martie), campania Zâmbește România a demarat cel de-al doilea an de activităti de educare și promovare a igienei orale corecte în România. Zâmbește Româniaa fost dezvoltată în 2012 de GlaxoSmithKline Consumer Healthcare și brandurile sale Aquafresh, Sensodyne, Parodontax și Corega, cu ajutorul specialiștilor în igiena orală, pentru a facilita accesul la educație şi la prevenţie, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale în rândul populației din România.
 
În cadrul campaniei, pe 19 martie, o delegație a ”Ajutoarelor Zânei Măseluță”, formată din 10 copii, s-a adresat Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților din Parlamentul României, precum și altor deputați, subliniind nevoia și importanța educației permanente în privința îngrijirii sănătății orale în România, în special în rândul copiilor. Micii membri ai delegației i-au învățat, de asemenea, pe parlamentari, despre cei trei pași pentru o bună sănătate orală și i-au invitat să se alăture și să susțină eforturile educaționale ale campaniei ”Zâmbește România”.
 
Activitățile din preajma Zilei Naționale a Sănătății Orale au continuat cu caravana națională „Rabla pentru Periuța Ta”.
 
“Sănătatea copiilor este un indicator de sănătate a comunităţii, elementele fundamentale ale acesteia fiind stabilite în copilărie. Există cercetări care atestă beneficiile pe termen lung ale prevenirii cariei dentare în reducerea cheltuielilor alocate tratamentului cariei pentru copii, în special prin programele de prevenire și educație derulate în țările nordice (Danemarca, Suedia, Marea Britanie, Franța, Germania, Irlanda). Acestea indică o reducere cu 30-40% a prevalenței cariei dentare. Credem că asemenea programe de educație reprezintă o soluție sustenabilă pentru îmbunătățirea stării sănătății orale în România, pe termen lung”, declară Conf. Dr. Adina Dumitrache, șef al Disciplinei de Sănătate orală și Stiințe comportamentale, Facultatea de  Medicină Dentară, UMF  "Carol Davila", București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii