Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul judeţului Constanţa va primi vizita unei delegaţii din Statele Unite ale Americii

ro

04 Jul, 2013 11:49 1956 Marime text
Astăzi, 04.07.2013, la 11,30 Prefectul judeţului Constanţa, dl.Eugen Bola, va primi vizita unei delegaţii din Statele Unite ale Americii alcătuită din doamna Carole Berotte Joseph-rector al City University of New York - Bronx Community College, doamna Mona Momescu- profesor Catedra de limba română "Nicolae Iorga" la Universitatea Columbia New York şi domnul Marian Pârjol - Consulul general al României la New York. În cadrul întâlnirii vor fi abordate urmatoarele subiecte: sistemul educaţional românesc şi american, prezentarea iniţiativei de colaborare şi a altor oportunităţi de strângere a relaţiilor bilaterale. Vizita delegaţiei universităţii CUNY are loc în contextul încheierii unui acord de colaborare cu Universitatea “Ovidius” Constanţa.


City University din New York este sistemul universitar de stat din New York City. Este cea mai mare universitate urbană din Statele Unite, alcătuită din 24 de instituții: 11 colegii seniori, șapte colegii comunitare, William E.Macaulay Honors College de la CUNY, Centru Universitar de acordare de doctorate absolvenţilor, Facultatea de Drept City University din New York, Şcoala de Jurnalism CUNY Graduate, Şcoala CUNY de Sănătate Publică si Școala de Educație Biomedicală Sophie Davis. Campusurile sunt situate în toate cele cinci districte din New York City. Birourile administrative sunt în centrul Manhattan-ului.
City University din New York dateaza de la 1847, când s-a fondat Academia Townsend Harris. Misiunea sa a fost de a "educa poporul întreg" pentru noile ramuri industriale ale orașului, oferind învățământul superior bazat pe valoare academică, Academia a devenit City College din New York.
Printre absolvenții CUNY se numără 12 laureați ai Premiului Nobel, un secretar de stat al SUA, al Curții Supreme de Justiție, mai multi primari ai New York-ului, membrii ai Congresului, legislatorii de stat, oameni de știință și artiști.
CUNY a treia universitate din Statele Unite, în ceea ce privește înscrierea, în urma Universitatii de Stat din New York (SUNY), și Universitatea de Stat din California. CUNY și SUNY sunt sisteme universitare separate şi independente, deşi ambele sunt instituții publice care primesc fonduri de la statul New York. CUNY, cu toate acestea, este finanțată suplimentar de orașul New York.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii