Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate informativ – preventivă a poliţiştilor în rândul turiştilor sosiţi pe litoral

ro

13 Aug, 2015 11:58 967 Marime text
ACTIVITATE INFORMATIV –  PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR ÎN RÂNDUL TURIŞTILOR SOSIŢI PE LITORAL
 
 
Ieri, poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi informativ – preventive în zona de sud a litoralului românesc, acţionând pe plajă, în campinguri, în unităţile de cazare şi parcările acestor staţiuni.
 
Obiectivul acestor acţiuni este creşterea gradului de informare a turiştilor cu privire la faptele antisociale care le pot afecta siguranţa pe litoral în perioada sezonului estival.
 
Astfel, turiştilor li s-a recomandat să adopte un comportament preventiv în vederea evitării victimizării, fiind oferite spre informare, în caz de necesitate, numerele de telefon ale unităţilor de Poliţie unde turiştii se pot adresa şi pot sesiza orice aspect care aduce atingere ordinei şi siguranţei publice.
 
De asemenea, poliţiştii s-au întâlnit cu administratorii hotelurilor şi personalul hotelier în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din autovehicule, fiind oferite pliante şi afişe cu recomandări, acestea fiind postate la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, precum şi în alte locuri vizibile frecventate de către turişti.
 
Totodată, s-au purtat discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă, pe tema prevenirii furturilor de pe plajă, din corturi, din camerele de hotel şi din autovehicule şi s-au oferit sfaturi şi cu privire la prevenirea dispariţiilor de minori.
 
Turiştilor şi copiilor acestora li s-au oferit flyere cu recomandări preventive şi materiale informative din cadrul campaniilor „Fii cu ochii pe bunurile tale” şi ,,Brăţara de vacanţă” (partener Radio Constanţa – Radio Vacanţa).
 
Poliţiştii recomandă turiştilor:
-   Când ajungeţi la destinaţie nu lăsaţi bagajele nesupravegheate;
-  Nu lăsaţi pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate de fotografiat etc.);
- Nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.);
-  Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului;
-   Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături;
-   La plecarea din cameră  şi pe timpul nopţii asiguraţi uşa de acces în cameră, uşa de la balcon şi ferestrele;
-   Supravegheaţi-vă permanent copilul pe plajă sau în zonele aglomerate, asiguraţi-vă, de asemenea, că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, învăţaţi-l, dacă se pierde de dumneavoastră, că trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil;
-   Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor dumneavoastră, apelaţi telefonul de urgenţă 112!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii