Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

ro

24 Jun, 2014 14:34 1772 Marime text
Procurorii D.I.I.C.O.T  – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați având sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Departamentului de Informații și Protecție Internă, au stopat activitatea infracțională care se derula în salonul de masaj erotic “Red Velvet” din municipiul Brăila.
Imagini - versiunea pentru download

         Autoritățile judiciare au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de persoane, traficul de minori și spălare de bani, care acționa încă din anul 2011 sub “masca” unui salon de aşa-zis masaj erotic – care funcționa “sub cupola” mai multor societăţi comerciale cu răspundere limitată având ca obiect de activitate declarat  “activităţi de întreţinere corporală”. Aceste firme erau deţinute atât scriptic cât şi faptic de inculpaţii Dobrev Iura şi Dobrilă Mihaiela, liderii grupării infracţionale față de care există suspiciunea rezonabilă că au traficat zeci de tinere, multe dintre ele fiind minore.

        În data de 23 iunie a.c. au fost efectuate șapte percheziții domiciliare de către procurorii DIICOT – ST Galați împreună cu polițiștii BCCO Galați, cu sprijinul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Galați, mai multe persoane fiind conduse la sediul DIICOT – ST Galați pentru audieri.

        Conform probelor administrate în dosar, victimele erau exploatate sexual în încăperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei, din care 150 de lei erau achitați la recepția salonului de masaj, iar 50 de lei erau dați direct victimelor, în camera unde aveau loc raporturile sexuale.

        În situaţii “speciale”, pentru clienţi fideli sau importanţi (deţinători de funcţii publice, oameni de afaceri ş.a.), membrii grupului infracţional organizat puneau la dispoziţia lor tinere care se deplasau în alte locaţii decât salonul de masaj erotic, îndeosebi hoteluri de pe raza municipiilor Galaţi și Brăila, unde întreţineau raporturi sexuale contracost.

        Membrii grupului infracţional organizat au acţionat conform unui modus operandi bine definit, fiecare având roluri bine stabilite în cadrul grupării.

        Procurorii DIICOT – ST Galați au dispus în data de 24 iunie a.c. măsura reținerii pentru 24 de ore față de cinci persoane. Inculpații Dobrev Iura (53 de ani), Dobrilă Mihaiela (37 de ani) și Dragu Ştefana zisă ”Mamaia” (60 de ani) au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane (în formă continuată) şi trafic de minori (în formă continuată),  prevăzute de: art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 (dispoziţii legale în vigoare până la data de 31.01.2014) cu aplicarea art. 75 al. 1 lit. c Vechiul Cod penal; art. 12 al. 1 şi 2 lit. a din Legea nr. 678/2001 (dispoziţii legale în vigoare până la data de 31.01.2014) cu aplicarea art. 41 al. 2 Vechiul Cod penal şi art. 75 al. 1 lit. c Vechiul Cod penal; art. 13 al. 1, 2 şi 3 teza II din Legea nr. 678/2001 (dispoziţii legale în vigoare până la data de 31.01.2014) raportat la art. 12 al. 1 şi 2 lit. a din Legea nr. 678/2001 (dispoziţii legale în vigoare până la data de 31.01.2014) cu aplicarea art. 41 al. 2 Vechiul Cod penal şi art. 75 al. 1 lit. c Vechiul Cod penal; toate cu aplicarea art. 33 lit. a Vechiul Cod penal, toate cu aplicarea art. 5 al. 1 Noul Cod penal.

        Inculpata Gaiu Diana Mariana zisă „Dida” (19 ani) a fost reținută pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane (în formă continuată) şi trafic de minori (în formă continuată) iar inculpatul Dram Constantin (63 de ani) a fost reținut pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de minori.

         Procurorii DIICOT – ST Galați vor solicita Tribunalului Galați arestarea preventivă a celor cinci inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

         Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii