Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie în Slovenia. Nivel ridicat de poluare

ro

26 Jan, 2017 13:38 1001 Marime text


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Agenția Națională de Mediu a avertizat asupra nivelului ridicat de poluare cu pulberi în suspensie (PM10) înregistrat în văile și bazinele râurilor interioare ale țării, fiind afectate localitățile:

Maribor, Celje, Murska Sobota, Trbovlje și Zagorje. Autoritățile locale au decis limitarea temporară a traficului rutier în aceste localități, zilnic între orele 6.00 și 22.00 în perioada 25-29 ianuarie 2017, fiind restricționată circulația tuturor autovehiculelor de transport marfă, dar și a autoturismelor încadrate într-o clasă de poluare inferioară clasei 4.

 

Cetăţenii români afectați de aceste restricții pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://meteo.arso.gov.si/met/en/ și http//ljubljana.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Facebook MAE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii