Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UCM SA va furniza piese de schimb, critice pentru vane, către Nuclearelectrica SA (document)

ro

21 Nov, 2015 13:10 1692 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, a atribuit prin negociere fără anunț de participare contractul „Piese de schimb critice pentru vane” cu punctual de livrare la Cernavodă, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul a fost UCM SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 20.279 lei, fără TVA, iar valoarea totală finală a fost de 20.270 lei, fără TVA.
 
UCM SA sau UCM Reșița SA, firmă în stare de insolvență, are sediul social în Bucureşti Sectorul 1, Piaţa Montreal, numărul 10, capital social subscris al firmei fiind de 10.993.390,4 lei, integral vărsat. Activitatea principală a societății este fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete).
 
Acționarul juridic al societății este Inet AG, ce are sediul social în Elveția, și deține un aport la capital de 10.640.390 lei.  De asemenea, o listă a acționarilor persoane juridice deține un aport  de 199.082,9 lei, pe când o altă listă de acest tip ce are denumirea de Asociația Salariatilor Uzinei Constructoare de MAS, deține la rândul ei un aport la capital de 66.263,8 lei. Lista PPM- (listă actionari persoane fizice) are un un aport de 87.653,7 lei.  
 
Persoanele împuternicite ale societății sunt: Cosmin Ursoniu (administrator special), Nicoleta-Liliana Ionete (administrator special), V.F. Insolvența SPRL (administrator judiciar) și Euro Insol SPRL (administrator judiciar).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii