Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR îmbunătăţeşte oferta de creditare pentru antreprenori

ro

09 Sep, 2013 12:55 1114 Marime text
Bucureşti, 9 septembrie 2013 – Banca Comercială Română (BCR) îmbunătăţeşte oferta de creditare pentru antreprenori oferind o soluţie de creditare clienţilor care nu dispun de garanţii materiale suficiente în vederea contractării unui credit.
 
Astfel, noua soluţie se bazează pe garantarea în proporţie de maxim 80% a creditului de către FNGCIMM, pentru credite cu o perioadă maximă de rambursare de 36 luni şi o valoare maximă a creditului de 300.000 lei. Pentru aceste tipuri de credite, clientul nu trebuie să prezinte alte garanţii, în afara celor care fac parte din structura produsului (garanţie FNGCIMM şi depozit colateral).
 
 „Iniţiativa răspunde nevoii clienţilor care au afaceri bine gestionate şi cu potenţial de creştere, dar care nu dispun de garanţii suficiente în vederea contractării unui credit, pentru finanţarea acestei creşteri. În contextul general al unei creşteri economice lente, dar sustenabilă, sprijinirea în acest mod a celui mai dinamic segment de clientelă, cel al micilor companii, reprezintă soluţia caştigatoare pentru toate parţile implicate”, a declarat Sorin Mititelu Director executiv, Directia Managementul Segmentelor Retail, BCR.
 
Această facilitate se aplică în cazul tuturor creditelor operaţionale de tipul Liniilor de credit sau Credit pentru capitalul de lucru şi care au ca destinaţie creditarea de ansamblu a activităţii curente. Moneda în care se acordă această facilitate este leul iar costurile sunt cele standard pentru aceste tipuri de credite, dobânziile competitive, pornind de la dobânda de referinţă ROBOR 1M/3M plus marja de 4.5%-7.5%, în funcţie de situaţia finanaciară a clientului.
 
„În plus, BCR este singura bancă din sistemul bancar ce oferă un astfel de produs pe un termen atât de mare – 36 de luni – urmărind susţinerea clienţilor cu capitalul de lucru necesar, pe o perioadă suficientă cresterii şi consolidării afacerilor lor”, a adugat Sorin Mititelu Director executiv, Directia Managementul Segmentelor Retail, BCR.
 
 
* *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 562 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.200 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
* *
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Cei aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,6 milioane de clienţi în aproximativ 2.900 de agenţii din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La 30 iunie 2013, totalul activelor deţinute de Erste Group era de 210,2 miliarde euro, profitul net de 301,2 milioane euro şi raportul cost-venit este de 52,8%.
* *
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii