Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INFORMARE PRESĂ

ro

31 Aug, 2015 15:28 1596 Marime text
În perioada 15.06.2015 – 31.08.2015, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în  unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificaţi un număr de 1847 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: Restaurante-831, pizzerii-33, unităţi tip fast-food-165, braserii-75, unităţi tip bufet-99,  unitate tip bistro-1, snack baruri-2, baruri-79, beach baruri-31, pensiuni-12 magazine alimentare- 312, rulote fast food-13, laboratoere cofetărie/patiserie- 82, cofetării/patiserii, 38, tonete îngheţată-12, cantine- 26, pescării-2, brutărie-1, supermarketuri- 4, depozite alimentare -2, gelaterie -1, tabere şcolare-23, unitate produse congelate-1, autofrigorifică- 1, târg de vară –1, unităţi  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  200 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.400 de lei. 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 38.077 kg, lapte şi produse lactate – 9.308 kg,  peşte şi produse din peşte – 10.692 kg, ouă – 715 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 559.467 lei.
În perioada de  desfăşurare a Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost un număr total  de 5 suspiciuni de toxiinfecţii alimentare, nefiind confirmate niciuna până în acest moment.
Cetăţenii pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787 şi la numărul de telefon 0769 054 207  pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii