Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi proiectate 15 filme extraordinare Caravana Metropolis aduce cinema în aer liber la Constanța (video)

ro

22 May, 2014 17:41 2435 Marime text
Caravana Metropolis – Cinema în aer liber revine în această vară cu cele mai bune 15 filme europene şi de autor.

După două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, caravana va fi prezentă în nouă orașe din țară, printre care și Constanța. 

Caravana se va afla în județul nostru în perioada 29 iulie - 3 august la City Park Mall.

Evenimentul se va desfășura în perioada 5 iunie -14 septembrie, în piețele centrale sau parcurile orașelor gazdă.

15 filme extraordinare vor fi proiectate de marți până duminică, de la ora 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 metri pătrați, și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii, anunță organizatorii.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film.

Vor fi proiectate producții premiate la importante festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucură de o atenție deosebită în sistemul tradițional de distribuție, filme europene și producții independente care satisfac cele mai pretențioase gusturi, dar și pe cele ale necunoscătorilor.

Iată cele 15 filme din selecția oficială a Caravanei Metropolis 2014:

1. KON-TIKI, r. Joachim Ronning, gen aventuri, istoric, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013, nominalizat la European Film Awards 2013, nedistribuit în România.

2. ADÂNCUL/ THE DEEP, r. Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards în 2013, 11 premii la EDDA Awards Islanda, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor, în premieră națională!

3. MAREA FRUMUSEȚE/ LA GRANDE BELLEZZA, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013.

4. THE GRAND BUDAPEST HOTEL, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton Ursul de Argint la Berlin IFF 2014.

5. EA/ HER, r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix și Scarlett Johansson, Oscarul pentru scenariu original și Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu în 2014.

6. BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2013.

7. PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, r. Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriță.

8. TANTE HILDA, r. Jacques Remy Gerard, animație, în competiție în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, în premieră națională!

9. COLIVIA AURITĂ/ LA CAGE DOREE, r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013, în premieră națională!

10. INSIDE LLEWIN DAVIS, r. Joel & Ethan Coen, dramă, musical, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, nominalizat la 2 Oscaruri în 2014, marele premiu al juriului la Cannes 2013.

11. PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, în premieră națională!

12. AȘA TATĂ, AȘA FIU/ LIKE FATHER, LIKE SON, r. Kore-Eda Hirokazu, dramă, Premiul Juriului la Cannes 2013

13. CLOSER TO THE MOON, r. Nae Caranfil, cu Vera Farmiga și Mark Strong. București, 1959

14. DOMNIȘOARA POPULARĂ/ POPULAIRE, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois 1958

15. NONO, O AVENTURĂ ÎN ZIG-ZAG/ NONO, THE ZIG ZAG KID, r. Vincent Bal, cu Isabella Rosellini, Young Audience Award la European Film Awards 2013, nedistribuit în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii