Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show de flair şi artă a mixologiei, la concursul barmanilor De Kuyper Cup România 2014

ro

15 Jul, 2014 13:18 2348 Marime text
Pe 16 şi 17 iulie, începând cu ora 19.00, la Café del Mar din staţiunea Mamaia, zona Casino Sud, va avea loc finala concursului naţional de bartending De Kuyper Cup România 2014. În urma evenimentului, vor fi desemnaţi cei mai buni barmani din ţară.
 
Concursul, realizat din anul 2005 de Heinrig Distribution, distribuitorul mărcii De Kuyper în România, şi produs de agenţia de barmani profesionişti Exquisite Bar Solutions, este destinat barmanilor profesionişti. De Kuyper Cup România este organizat o dată la doi ani pentru alegerea celui mai bun barman preparator şi a celui mai bun barman de show. Astfel, competiţia cuprinde două categorii specifice industriei, şi anume „Mixology”, arta amestecării băuturilor, şi „Flair”, arta bartending-ului spectacol, ce implică tehnici şi mişcări speciale în manipularea instrumentele de bar şi a sticlelor de băuturi.
 
În perioada 23 iunie – 13 iulie, a avut loc faza preselecţiilor, care a constat în realizarea unui material video, în care barmanul concurent a prezentat o băutură mixată sau o rutină de flair, în funcţie de categoria la care s-a înscris. Pe 14 iulie, pe site-ul concursului au fost anunţaţi cei 16 finalişti, câte opt pentru fiecare dintre cele două categorii de concurs, aleşi de către un juriu format din specialişti din industria ospitalităţii româneşti şi internaţionale.
 
Mâine, 16 iulie, la Café del Mar vor avea loc semifinalele celor două categorii, „Mixologie” şi “Flair”, urmând ca joi, 17 iulie, să se desfăşoare finalele pentru fiecare categorie de concurs în parte. În cadrul etapelor finale de „Mixologie”, concurenţii trebuie să îşi demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce priveşte prepararea unei băuturi mixate. Finala de „Mixologie” va cuprinde doua probe, respectiv Speed Judges Drinks (preparare viteză), proba de calificări (semifinala) şi Original Mix. Concurentul trebuie să realizeze trei băuturi, pe baza reţetelor proprii, în cel mai scurt timp, aplicând corect tehnicile de preparare. Băuturile vor conţine cel puțin un produs De Kuyper şi o bază alcoolică. Proba verifică capacitatea unui barman profesionist de a prepara băuturi perfecte cu eficienţă maximă. Proba finală este Original Mix. Concurentul are la dispoziţie opt minute pentru a prepara o băutură mixată, creaţie proprie, în trei exemplare identice. Concurenţii vor fi jurizaţi de David Trampe (Olanda), ambasador De Kuyper, Marius Gogoaşă şi Adrian Caradeanu, ambii de la Exquisite Bar Solutions.
 
Categoria „Flair” va cuprinde tot două etape de concurs şi două probe diferite. „Head to Head” este semifinala, când cei opt finalişti vor participa la o confruntare 1 la 1, în urma căreia se va stabili ordinea intrării în concurs pentru proba finală a categoriei „Working & Exhibition”. Proba se va derula sub forma unui duel. Fiecare concurent va avea la dispoziţie trei runde a câte 30 de secunde, pentru a-şi demonstra abilităţile. „Working & Exhibition Flair” este proba finalei. Concurentul trebuie să prepare două băuturi, în şase minute, folosind tehnici de working şi exhibition flair, mişcări simple şi complexe de manipulare a instrumentelor de bar şi a sticlelor de băuturi.
Verdictul privind cei mai buni barmani de flair din România va fi dat de juriul format din francezul Nicolas Saint-Jean, ambasador global pentru De Kuyper şi Marius Gogoaşă, dar şi de Adrian Caradeanu de la Exquisite Bar Solutions.
 
Rolul concursului De Kuyper Cup este acela de recunoaştere a profesionalismului barmanilor români, prin premierea specialiştilor de top la ambele secţiuni, „Mixologie” şi „Flair”. Câştigătorii finalelor pe categorii vor fi premiaţi în seara de 17 iulie. La eveniment vor fi prezenţi trei dintre cei mai buni barmani din lume, David Trampe, Nicolas Saint-Jean şi Valentin Luca, unul dintre cei mai buni flair bartenderi la nivel mondial. 
Intrarea la De Kuyper Cup România 2014 se face pe bază de rezervări, la Café del Mar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii