Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” Filmul „Puzzle Chinezesc”, în premieră naţională, la City Park Mall

ro

31 Jul, 2014 13:31 2282 Marime text
Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” a ajuns la Constanţa, unde a instalat cel mai frumos şi performant cinematograf de vară. O selecție impresionantă de filme, aclamate de critici la festivaluri importante, vor putea fi vizionate de către constănțeni în aer liber, în curtea din spatele complexului City Park Mall.
Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” aduce la Constanţa cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Astfel, în spatele mall-ului City Park, de marţi, a început proiectarea unor filme extraordinare, iar în această seară, de la ora 21:30, în premieră naţională, va rula comedia „Puzzle Chinezesc” / „Casse Tete Chinois”, în regia lui Cedric Klapisch. Din distribuţie fac parte actorii Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile de France, Kelly Reilly. În film este vorba de Xavier care încearcă să îşi găsească locul ca bărbat, dar și ca tată. Când mama copiilor săi se mută în alt oraş, nu suportă gândul că va trăi departe de aceştia, și se mută la New York, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui. 
 
De asemenea, mâine seară, de la ora 21.30, în spatele mall-ului City Park, va fi proiectat filmul „Marea frumuseţe” / „La grande bellezza”, în regia lui Paolo Sorrentino, care, în anul 2014, a primit Oscarul la categoria „Cel mai bun film străin”
 
Sâmbătă, 2 august, tot de la ora 21.30, va rula filmul „Kon-Tiki”, în regia lui Joachim Ronning şi Espen Sandberg. Producţia relatează epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o plută din lemn de balsa, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene.
 
Duminică, 3 august, de la aceeaşi oră, Caravana Metropolis încheie weekendul cu filmul „Adâncul” / „The Deep”, cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor şi laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda. Povestea se bazează pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca sa de pescuit se scufundă.

Evenimentul Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, înfiinţată de producătorul Daniel Mitulescu, ce are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii