Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Venituri de peste 250.000 de lei, debite ce depăşesc un milion de lei 2025, an dificil pentru Gheorghe Slabu (documente)

ro

20 Aug, 2015 00:00 3821 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Până la sfârşitul lunii septembrie, când sunt programate alegeri pentru desemnarea structurilor de conducere ale tuturor organizaţiilor progresiste din ţară, consilierul judeţean Gheorghe Slabu poate fi considerat lider politic. Cândva preşedinte al organizaţiei judeţene PPDD Constanta şi vicepreşedinte la nivel naţional al aceluiaşi partid, acesta este acum copreşedinte al filialei judeţene UNPR Constanţa, ca urmare a fuziunii prin absorbţie UNPR - PPDD.

Cum soarta politică a fiecăruia se schimbă şi este nesigură, este de înţeles ca aleşii să aibă grijă de afacerile şi de averea lor. Şi asta în contextul în care se ştie că banii primează adesea pentru liderii politici de la centru atunci când vine vorba despre o posibilă promovare sau încredinţare a unor funcţii în partid. Faptul că Gheorghe Slabu este asociat în cinci firme private - SC Geomax SRL, SC NG Plus Exchange SRL, SC Magic Corporation SRL, SC Credit Change SRL şi SC Petrol Gei SRL - ar putea cântări pe viitor în păstrarea sa în structura de conducere a UNPR Constanţa sau în includerea pe lista candidaţilor progresişti pentru Consiliul Judeţean Constanţa sau Consiliul Municipal Constanţa.

Investiţii sigure

Nici averea alesului judeţean nu este de lepădat. Slabu deţine trei terenuri intravilane în Constanţa (două cumpărate şi unul moştenit), precum şi un spaţiu comercial şi două case, tot în municipiul reşedinţă de judeţ. Şi garajul consilierului judeţean este „tentant“, pentru că adăposteşte nu mai puţin de patru autoturisme (două fabricate în 2002, unul în 2006 şi unul în 2008). Potrivit declaraţiei de avere completate pe data de 14 mai 2015, postată pe site-ul CJC, pe parcursul a şapte ani (în perioada 2005 -2012), familia Slabu a acumulat bijuterii în valoare totală de 10.000 de euro. Acelaşi document ne arată că, în firmele în care este asociat, deţine acţiuni în procente diferite (de la 33,33% la 100%).

Debite de peste un milion de lei

Peste un deceniu, va veni un an dificil din punct de vedere financiar pentru consilierul UNPR Gheorghe Slabu. În 2025, acesta are de lichidat două credite bancare contractate în anul 2010, însumând 1.100.000 de lei. Asta în condiţiile în care, conform aceluiaşi document, veniturile familiei în anul fiscal precedent au fost de 258.408 lei, sumă provenită din: indemnizaţia de consilier - 8.408 lei, salariul de la una dintre firmele sale - 10.000 de lei şi chirii - 150.000 de lei.
 
În secţiunea Documente, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean UNPR Gheorghe Slabu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii