Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei Române Ceremonial dedicat eroilor marinari, la Tulcea

ro

14 Aug, 2016 12:14 3490 Marime text
Autoritățile județului Tulcea și reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război din Tulcea au depus în această dimineață coroane de flori la Cimitirul Eroilor, transmite Agerpres.
 
Manifestarea organizată de Prefectura Tulcea în parteneriat cu Garnizoana Tulcea a început cu prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă, intonarea imnului național și un ceremonial religios oficiat de episcopul Visarion al Tulcei.
 

„Le suntem datori eroilor să le cinstim memoria și avem obligația să continuăm visul lor ca România să fie un stat independent și respectat de toate statele lumii“, a declarat prefectul județului, Marin Bădiță.

 
Alocuțiunile susținute de autoritățile tulcene au fost urmate de depunerea de coroane de flori la Osuarul Eroilor, defilarea Gărzii de onoare încheind ceremonialul organizat în preziua Zilei Marinei.
 
Autoritățile tulcene vor asista la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei pe nava fluvială de comandament 'Fortuna'.

„Este una dintre cele mai vechi nave din dotarea noastră, a fost dată în folosință în anul 1957 și a participat ca punct de comandă pentru exercițiile desfășurate pe Dunăre“, a precizat comandantul Garnizoanei Tulcea, Tudorel Ivana, citat de Agerpres.

 
Manifestările organizate de Ziua Marinei se vor încheia cu jocurile marinărești de pe faleza orașului, în jurul orei 12.30.
 
Tot pe faleza orașului, mâine seară, vor avea loc concertele susținute de DJ Migro, Cristina Bălan și Vunk, organizate de Primărie cu prilejul Zilelor Municipiului Tulcea, care se vor încheia în noaptea de luni spre marți cu un foc de artificii programat să înceapă la ora 23.45.
 
De altfel, în cadrul Zilelor Municipiului Tulcea, faleza orașului va găzdui duminică seara concertele trupelor New Wave, Proconsul și Alternosfera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii