Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei-program complet Salve de tun, dansul remorcherelor, zeul Neptun, sirene, demonstrații militare, retragere cu torțe

ro

15 Aug, 2016 06:11 4123 Marime text


Astăzi, în premieră, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, Forțele Navale Române vor prezenta mai mult elemente de noutate, care vor fi inserate în secvențele celui mai mare spectacol naval din 2016.

La ora 10.00, va fi ridicat cel mai mare drapel din Constanța pe catargul de pe faleză, iar militarii de la bordul navelor vor arbora pavilionul, geacul și Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național, scrie pe pagina sa oficial de internet navy.ro.
Din Portul Tomis vor răsuna cele 21 salve de tun, ca semn al salutului solemn, după care va urma cuvântul de deschidere al Şefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu și citirea Ordinului Comun al Ministrului Apărării Naţionale, Ministrului Transporturilor şi al Ministrului Administraţiei şi internelor privind sărbătorirea Zilei Marinei Române 2016.
La ora 10.20, un sobor de preoți va oficia serviciul religios și vor fi depuse ancore de flori pe mare, în memoria eroilor marinari.
Zeul Neptun, însoțit de alaiul său, va veni de pe mare, pentru a deschide festivitățile marinarilor, iar din Portul Tomis, va fi prezentat în premieră un spectacol de efecte pirotehnice pe timp de zi
La ora 11.00, este programată începerea exercițiului demonstrativ FNR 16, care cuprinde următoarele secvențe: respingerea atacului aviației inamice; căutarea și atacul submarinului inamic, în timpul căreia va fi lansată o torpilă de exercițiu de la bordul unei corvete, iar din elicopterul Puma Naval va fi lansată, în premieră, o geamandură hidroacustică pentru localizarea submarinului; respingerea desantului maritim.
Publicul va primi și o invitație la vals din partea celor trei remorchere maritime, nou intrate în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2016, după care va urma defilarea navelor și a aviație civile.
Garda de Onoare va încheia manifestările de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, iar marinarii se vor muta în Portul Tomis, unde vor organiza tradiționalele jocuri marinărești.
De la ora 20.00, pe faleza din fața Cazinoului din Constanța, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol în aer liber, până la ora 22.00, când la bordul navelor va fi aprins pavoazul electric, iar de la bordul Fregatei Mărășești va fi realizat, în premieră, un foc de artificii.
Ulterior, marinarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul Vraja Mării-Comandamentul Flotei-Piaţa Ovidiu-Farmacia Miga-Prefectura Constanţa-Statuia Victoriei-punct terminus.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii