Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută marcarea a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţelor împotriva Femeilor

ro

25 Nov, 2014 16:49 1902 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 25 noiembrie, a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţelor împotriva Femeilor, alături de toţi cei care preţuiesc valorile reprezentate de această zi.

Ministerul Afacerilor Externe profită de acest prilej pentru a-şi reafirma angajamentul profund faţă de promovarea şi protejarea tuturor drepturilor omului, inclusiv dreptul femeilor şi al tinerelor fete la o viaţă demnă. 

Violenţa în familie şi violenţa împotriva femeii reprezintă o problemă universală, care este prezentă în toate ţările lumii, indiferent de gradul lor de dezvoltare, manifestându-se la nivelul tuturor segmentelor societăţii. Violenţa în familie reprezintă un fenomen grav care afectează drepturile fundamentale ale omului la viaţă, siguranţă, libertate, demnitate, integritate fizică şi psihică şi care impune eforturi susţinute, pe termen lung, din partea autorităţilor, în materie de prevenire şi combatere.

Nivelul de informare a societăţii româneşti pe această temă a crescut în ultimii ani, ca urmare a acţiunilor întreprinse de autorităţi şi de organizaţiile neguvernamentale active în domeniu.  Pentru a răspunde obiectivului central, cel al egalităţii între femei şi bărbaţi la toate nivelurile, Guvernul României a adoptat cea de a doua Strategie naţională pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2014-2017 şi Planul său de acţiune.  Printre ariile de intervenţie ale Strategiei şi principalele obiective aferente acestora se numără şi violenţa de gen, mai precis combaterea acestui fenomen, inclusiv la locul de muncă.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 25 noiembrie, Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţelor împotriva Femeilor. Scopul acestei zile este de a creşte gradul de conştientizare a faptului că femeile din întreaga lume sunt supuse violurilor, violenței domestice și altor forme de violență, precum şi de a evidenția faptul că amploarea şi adevărata natură a fenomenului sunt deseori ascunse.

La 27 iunie 2014, România a semnat „Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice”.


Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii