Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua europeană a justiției civile este celebrată astăzi

ro

25 Oct, 2015 13:32 1777 Marime text
La 25 octombrie este marcată Ziua europeană a justiției civile, destinată tuturor cetățenilor europeni care activează în domeniul justiției.
 
Această zi are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la dreptul persoanelor de a avea acces la justiție în situațiile în care acestea muncesc, se căsătoresc, au copii, sau achiziționează bunuri și servicii într-un alt stat al UE. Altfel spus, rostul principal al acestei celebrări este acela de a aminti că justiția este un serviciu pentru cetățeni care le dă posibilitatea de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile, potrivit www.coe.int.
 
Acțiunile desfășurate au ca scop apropierea justiției de cetățeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informați asupra drepturilor lor și pentru a înțelege mai bine modalitatea de funcționare a justiției de zi cu zi.
 
Ziua europeană a justiției civile este marcată în 2015 de către instanțele din România, pe 23 octombrie, potrivit hotărârii nr. 1055 din 13 octombrie 2015 a Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, publicate pe juri.ro.
 
Sursa foto: diez.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii