Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua dulciurilor făcute în casă, la Liceul Tehnologic C. A. Rosetti

ro

09 Dec, 2013 19:10 1884 Marime text
Astăzi, 09.12.2013, în sala de festivități a Liceului Tehnologic ”C. A. Rosetti” s-a desfășurat  activitatea ”Ziua dulciurilor făcute în casă”, prima din cadrul proiectului educativ ”Meseria – brățară de aur”.

Într-o atmosferă de sărbătoare, școlile participante la activitate au expus produse de cofetărie și patiserie tradiționale, specifice unei zone geografice sau unui popor, dar și preparate obținute după rețete moderne. Echipajele fiecărei școli au explicat publicului și juriului rețetele după care preparatele lor au fost realizate.

Locul I a fost ocupat de Liceul Tehnologic ”D. Hurmuzescu” din Medgidia, Locul al II-lea de Liceul Tehnologic ”C. A. Rosetti” din Constanța, iar Locul al III-lea de Liceul Tehnologic ”Ion Podaru” din Ovidiu. Câștigătorii celor două mențiuni au fost, celelate echipaje ale liceelor ”D. Hurmuzescu” și ”Ion Podaru”.
De un real succes s-au bucurat și produsele celorlalte licee participante la concurs: Liceul Tehnologic ”Gh. Miron Costin”, Colegiul Comercial ”Carol I”, Colegiul Tehnic ”Pontica”, Liceul Tehnologic ”V. Madgearu” din Constanța, Colegiul Agricol Poarta Albă din Poarta Albă, Constanța, Liceul Tehnologic Topraisar din Topraisar, Constanța, Liceul Teoretic Cobadin, din Cobadin, Constanța și, nu în ultimul rând, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol, Constanța.

Activitatea și-a propus să aducă în atenția elevilor conceptul de “handmade” ca fiind arta de a crea produse pe care un om talentat și inspirat le realizează cu mâinile sale. S-a urmărit, de asemenea, informarea privind necesitatea de a face alegeri cât mai sănatoase, ținând cont de valoarea energetică a produselor (câte calorii la 100g), densitatea lor nutrițională (câți micronutrienți importanți pentru sănatate, aduce respectivul preparat), raportul între macronutrienți, cantitatea consumată, frecvența consumului, aditivii adăugați. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii