Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se încălzeşte în toată ţara. Vezi prognoza pe trei zile

ro

21 Dec, 2010 08:39 905 Marime text

Marţi temperatura aerului este în creştere datorită aerului mai cald venit deasupra ţării noastre dinspre bazinul mediteranean. Norii nu lipsesc de pe cer, ba chiar temporar se adună destul de mulţi şi pe arii restrânse cad precipitaţii slabe, ploi în nord-vest şi ninsori pe la munte. În zonele joase, mai ales cele din sud-vest şi sud, transportul de aer cald peste solul rece determină formarea ceţii, asociată izolat cu burniţă sau fulguială. Miercuri vremea continuă să se încălzească, dar cerul e temporar noros. Ceaţa este prezentă pe arii restrânse în sudul şi în estul ţării. Vântul nu trece de moderat, iar amiaza vine cu maxime de la 2, 3 grade în nordul Moldovei la 12 grade în sud-est, poate chiar uşor mai mari pe litoral.

Cerul va fi temporar noros şi în Bucureşti mâine. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, iar vântul abia îşi face simţită prezenţa. Până la amiază mercurul din termometre trece de media climatologică şi se opreşte la 5, 7 grade.

Joi vremea este chiar plăcută la deal şi la munte, cu cer variabil şi valori termice considerabil peste mediile multianuale ale perioadei. În zonele joase însă vremea va mai fi mohorâtă îndeosebi în prima parte a zilei, din cauza ceţii şi a norilor joşi care izolat lasă şi burniţă. Vântul nu trece de moderat, iar maximele pleacă de la 2, 3 grade în Moldova şi ajung până la 13 grade în Banat şi 14 pe litoral.

În Capitală joi, în prima parte a zilei sunt condiţii de ceaţă şi nu lipsesc norii. Vântul suflă slab, iar temperatura aerului la amiază e în jur de 4,5 grade.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii