Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi câte milioane de lei a încasat ENEL prin dubla taxare a certificatelor verzi

ro

15 Jun, 2014 23:38 2831 Marime text
Compania energetică de stat Electrica a încasat în plus, prin dubla taxare a certificatelor verzi, 50 de milioane lei, pe care se aşteaptă să-i returneze abonaților, se arată în prospectul de listare la bursă a firmei, potrivit bursa.ro.

„Deşi costul cu Certificatele Verzi a fost evidenţiat separat în factura de energie electrică, pentru motive de transparenţă, încă din septembrie 2012, ANRE nu a redus corespunzător tariful reglementat de furnizare. Acest fapt a determinat suportarea de către consumatori de costuri duble cu Certificatele Verzi (prin includerea acestor costuri în tariful reglementat şi prin facturarea separată a costului cu Certificatele Verzi) pentru perioada septembrie 2012- iulie 2013", se arată în același prospect.

În document se menționează și că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a hotărât ca aceste venituri suplimentare încasate de ENEL să fie returnate consumatorilor prin reducerea tarifelor de furnizare, în mod eșalonat. În perioada iulie 2013 - iulie 2014, Electrica vorbește despre realizarea la nivelul consumatorilor de economii de aproximativ 20 de milioane de lei.

„Electrica Furnizare se aşteaptă la reduceri ale tarifelor de furnizare aferente perioadei de reglementare care va începe în iulie 2014, cu scopul de a despăgubi consumatorii pentru costurile suplimentare suportate", se menționează în același prospect, citat de bursa.ro.
    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii