Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Lista pasagerilor. Potrivit unor surse Românul aflat la bordul feribotului italian cuprins de flăcări ar fi o tânără din Constanţa (document)

ro

28 Dec, 2014 16:46 2673 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, cu puţin timp în urmă, că la bordul feriborului "Norman Atlantic", cuprins de flăcări azi dimineaţă, în timp ce se îndrepta către portul italian Ancona, se află un român. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre o tânără din Constanţa, care ar locui în zona CET.

Reamintim că un incendiu a izbucnit azi dimineaţă la bordul unui feribot italian, aflat într-o zonă cu condiţii meteorologice nefavorabile în largul Greciei, în marea Ionică, iar o operaţiune de salvare este în curs pentru evacuarea celor 466 de persoane de pe ambarcaţiune, a anunţat Paza de Coastă elenă, relatează AFP.

Feribotul "Norman Atlantic" a plecat din portul grec Patras duminică dimineaţa, la ora locală 5.30 (5.30, ora României), către portul italian Ancona, şi a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insuliţa greacă Othonoi, potrivit Mediafax.

Operaţiunile de salvare se află în desfăşurare. Se intervine cu forte grecesti si italiene.
Sursa foto: evz.ro

UPDATE 19.34

Ministerul de Externe precizează că femeia aflată pe feribotul italian „Norman Atlantic”, la bordul căruia a izbucnit un incendiu a luat legătura cu mama sa, căreia i-a transmis că a fost salvată de o navă în cursul după-amiezii de duminică.

Potrivit listei pasagerilor publicată de presa elenă, românca se numeşte A. Granat.

Potrivit unui comunicat MAE citat de Mediafax, pe parcursul zilei de duminică, în baza informaţiilor obţinute de la autorităţile elene, au fost efectuate verificări complexe pe teritoriul României cu scopul identificării familiei cetăţenei române.

În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, un reprezentant al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe a reuşit să o identifice şi să poarte recent o discuţie telefonică cu mama cetăţenei române, ocazie cu care a rezultat că persoana de cetăţenie română i-a comunicat telefonic mamei, în cursul după-amiezii, că a fost salvată de o navă aflată în apropiere, informează MAE.
Sursa: B1TV

UPDATE 20.25



Ataşăm lista cu toţi pasagerii îmbarcaţi pe feribotul care a fost cuprins de flăcări în această dimineaţă. Aşa cum se poate remarca, pe lista figurează şi Granat A.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii